BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
GÜNCEL

Turan'dan CHP'ye kapak gibi cevap!

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri tartışmaya neden oldu.

TBMM Genel Kurulunda AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, helal ve sağlıklı gıda ile ilgili gündem dışı konuşma yaptığı sırada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini kınayıp, lanetlediğini de söyledi. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, daha evvel de bu ifadeleri kullandıklarını ama iktidar kanadından böylesine bir tepki almadıklarını söyleyerek AK Parti'ye yeni bir gündemin lazım olduğunu öne sürdü.

Altay, ''Tam burada, iki yıldır hiç gocunmadığınız, alınmadığınız bir diktatör eleştirisine birden alınasınız tuttu. İki yıldır kör, dilsiz, sağır mıydınız? Ben bu kürsüde en az 100 defa, milletvekillerimiz, genel başkanımız defaatle AK Parti Genel Başkanı Erdoğan için diktatör demedik mi? Neredeydiniz?'' ifadelerini kullandı. 

''HALKIMIZ 'GİT' DER GİDERİZ''

Altay’ın iddiaları üzerine kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Öncelikle, bugün bir üzüntümü ifade edeyim. Biz, 'Bir vekil hata yaptı, partinizin kurucu Genel Başkanı'na, Cumhurbaşkanı'na hakaret etti; biz haddini aştığı için onu uyaracağız, disipline vereceğiz' demenizi beklerdik. Bir ülkede diktatör olacak ve CHP Sözcüsü meydanda o konuşmayı yapacak. Bırakın bunları. 15 yıldan beri 11 seçim yaptık. Yereli, geneli, cumhurbaşkanlığı, hepsini kazandık. Halkımızın takdiri ile buradayız. Halkımız 'Git' der, gideriz'' dedi.

Sitene Ekle
Etiketler