BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  GÜNCEL

Tur otobüsü baraja uçtu

Kayseri'de içinde 30'dan fazla yolcu olan tur otobüsü baraja uçtu.

Abone ol

Kapuzbaşı Şelalelerine gezmeye giden öğretmenler ile ailelerini taşıyan midibüsün, Çamlıca 3 Baraj Gölü'ne düşmesi sonucu 6 kişi öldü, 24 kişi yaralandı, kayıp olduğu bildirilen 4 kişi aranıyor.

Faruk Başavcı'nın kullandığı Karacaşar Belediyesine ait 50 NC 057 resmi plakalı midibüs Kapuzbaşı yolunda Yeşilköy ve Çavdaruşağı köyleri arasında bulunan Çamlıca 3 Baraj Gölü'ne düştü.

Midibüste, 1 mayıs emek ve dayanışma günü tatilini Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Şelalelerine giderek değerlendirmek isteyen Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki Sevim Erdoğan Öz Ortaokulu öğretmenleri ile ailelerinin bulunduğu belirlendi. Gülşehir ilçesine bağlı Karacaşar Belediyesinden kiralandığı öğrenilen midibüs, çekici ile barajdan çıkartıldı.

4 KİŞİ KAYIP 

Olay yerine giden Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazadan kurtulan yaralılardan, baraja düşen araçta 34 kişinin olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

6 kişinin öldüğü, 3'ü ağır 24 kişinin yaralandığı kazada 4 kişinin de kayıp olduğunu dile getiren Yılmaz, kayıpları bulmak için arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yaralılardan birinin helikopter ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığını aktaran Yılmaz, diğer yaralıların da ambulanslar ve sivil araçlarla Yahyalı Devlet Hastanesine ulaştırıldığı bilgisini verdi.

-Arama-kurtarma çalışmaları-

Adana'dan su altı polisi ekibinin geldiğini, Ankara'dan Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) su altı ekibinin de olay yerine ulaşmak üzere olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hava kararıncaya kadar su altında arama yapılacak. Ancak suyun zemini çok karanlık ve bulanık, görüş mesafesi yok. Tamamen el yordamıyla arayacağız. Çünkü dalgıçların da su altında belli bir kalma süresi var. O nedenle teknik çalışma yapıyor arkadaşlarımız. Kayıp vatandaşlarımızı buluncaya kadar arama çalışmalarımız devam edecek. Gece karanlıkta çalışma imkanları olmuyor. Sabah güneşin doğmasıyla birlikte tekrar arama çalışmaları başlayacak."

Baraja düşen midibüste öğretmenler ve ailelerinin olduğunu ifade eden Yılmaz, "1 Mayıs tatili nedeniyle öğretmenler kendileri özel bir gezi organizasyon etmişler. Resmi bir görev değil" dedi.

Vali Şerif Yılmaz, Yahyalı Devlet Hastanesine gelerek burada yetkililerden bilgi aldı.

-TBMM Başkanvekili Sadık Yakut-

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, olay yerine giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Yakut, "İnşallah kısa süre içinde kayıp vatandaşlar bulunur" diye konuştu.

Kaza nedeninin henüz bilinmediğini ifade eden Yakut, "Aldığım bilgiye göre arabanın freninde de herhangi bir sorun yok, bozukluk söz konusu değil. Artık şoför hatası mıdır? Yol hatası mıdır? Bilemiyoruz. Hazırlanacak rapor neticesinde ortaya çıkacak. Keşke yaşanmasaydı, olmasaydı" ifadelerini kullandı.

CENAZELER TESLİM EDİLDİ

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Yahyalı Devlet Hastanesine gelen ailelerine teslim edildi. Ailelerle birlikte Yahyalı'ya gelen Nevşehir'in Gülşehir ilçe Belediye Başkanı Mustafa Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan acı olay nedeniyle üzüntü içinde olduklarını söyledi.

Cenazeleri belediyeye ait cenaze aracı ile Gülşehir'e götüreceklerini belirten Dursun, "İlçe merkezindeki taziye evinde toplu cenaze töreni düzenleyeceğiz. 5 cenazemiz ilçe merkezine defnedilecek. Diğer cenazeleri Yozgat-Boğazlıyan, Nevşehir-Kozaklı ve Ankara-Kızılcahamam'a göndereceğiz. Acımız büyük" diye konuştu.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeler ailelerine teslim edildi.

kayseri.20130501152846.jpg