BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Tüp bebek için esrar sevkiyatı

Diyarbakır'dan piyasaya sürülmek üzere tütün kamyonuyla getirilen 88 kilogram esrar ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, “uyuşturucu ticareti” suçundan daha önce Arı Kovanı operasyonunda yakalanan ve 3 ay önce tahliye olan E.S'yi, uyuşturucu bağlantıları bulunduğu bilgisi üzerine izlemeye aldı. E.S'nin uyuşturucu ticareti için Diyarbakır'daki halde iş yeri bulunan M.D. ve A.P. ile irtibat kurduğunu belirleyen ekipler, takip başlattı. İzmir'de buluşarak plan yaptıkları belirlenen zanlılar, uyuşturucuyu Diyarbakır'dan İzmir'deki bir sigara fabrikasına tütün getiren kamyona yükledi.

B.Ç. ve G.Ç. kardeşlerin kullandığı kamyonun Torbalı'ya varması üzerine, Diyarbakır'daki M.D. ile A.P'nin İzmir'de uyuşturucuyu teslim alacak olan E.S. ve Y.A'ya telefon açarak “dostlar ulaştı” mesajını vermesi üzerine operasyon başlatıldı.

Uyuşturucuyu teslim almaya gelen E.S, Y.A, kamyon şoförleri B.Ç, G.Ç. İzmir'de, M.D. ve A.P. ise Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonda polis tarafından gözaltına alındı.

Tütün yüklü kamyonda narkotik köpeği Atak'ın yaptığı aramada, ambalajlanarak tütün balyaları arasına saklanmış toplam 88 kilogram esrar ele geçirildi.
Aralarında “Kürtçe” konuşarak dinlemeye yakalanmamaya çalıştıkları bildirilen zanlılardan kamyon şoförü B.Ç.'nin (28), polisteki ifadesinde, çocuğunun olmadığını, “tüp bebek” tedavisi için paraya ihtiyaç duyduğunu, kendisiyle irtibat kuran kişilerin “iyi para veririz” diyerek uyuşturucu taşımaya ikna ettiklerini söyledikleri öğrenildi.

Sorguları tamamlanan zanlılar, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.