BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

Tunus yönetimi Libya sınırına duvar çekecek

Tunus, radikal İslamcılardan gelen tehdidi önlemek amacıyla Libya sınırı boyunca duvar inşa edileceğini açıkladı. Sahilden 160 km. içeriye dek uzanacak olan duvarın inşasının bu yılın sonuna dek tamamlanması planlanıyor.

Abone ol

Tunus radikal İslamcılardan gelen tehdidi önlemek amacıyla Libya sınırı boyunca duvar inşa edileceğini açıkladı.

Tunus Başbakanı Habib Essid, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, sahilden 160 km. içeriye dek uzanacak olan duvarın inşasının bu yılın sonuna dek tamamlanacağını söyledi.

Geçen ay Tunus'un Sousse kentindeki bir plajda 38 kişiyi öldüren silahlı şahsın Libya'da eğitim gördüğüne inanılıyor.

IŞİD'in Sousse eylemini üslenmiş olmasına rağmen, geçen hafta Essid, BBC'ye yaptığı açıklamada Seyfeddin Rezgui adlı silahlı saldırganın büyük olasılıkla Libya'daki Ensar el-Şeria grubunca eğitilmiş olduğunu söylemişti.

Gözlem merkezleri kurulacak

Rezgui'ye yardımcı olduklarından kuşkulanılan 8 kişi gözaltına alındı. Hükümet Sousse saldırısının arkasındaki şebekeyi açığa çıkardığını duyurdu.

Tunus yönetimi saldırı ardından olağanüstü durum ilan etmişti.

Başbakan Essid, sınırdaki duvarı Tunus ordusunun inşa edeceğini ve belirli noktalarda gözlem merkezleri kurulacağını söyledi.

Sousse saldırısından sonra Tunus yetkilileri ülke çapında güvenlik önlemlerini artırmış, otel ve plajlarda 1.400 silahlı güvenlik görevlisi konuşlandırdı.

Önümüzdeki haftalarda 2014 başlarından bu yana parlamentonun gündeminde olan terörle mücadele yasasını kabul etmesi bekleniyor.