BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

Tunus Başbakanı: Polis saldırıya geç müdahale etti

Tunus'ta turistik tatil merkezine düzenlenen ve 39 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili konuşan Tunus Başbakanı Essid, polisin olaya müdahale etmekte geç kaldığını söyledi.

Abone ol

Tunus Başbakanı Habib Essid, BBC'ye yaptığı açıklamada Tunus'ta turistik merkeze düzenlenen saldırıya polisin müdahale etmekte geç kalmasının en büyük sorun olduğunu söyledi.

İngiltere basınına göre 38 kişinin öldüğü saldırı yaklaşık 35 dakika sürdü ve polis olay yerine gelene kadar saldırgan geri dönüp yaralıları da öldürdü.

Tunus Başbakanı Essid, "Sorun, olaya müdahale zamanı" dedi ve polisin olay yerine giderken her yerde engellendiğini söyledi.

Tunus'un saldırıda ölen 30 İngiliz için İngiltere hükümetine ve İngiltere Kraliçesi'ne başsağlığı mesajı ilettiğini kaydetti ve "Yaşananlardan dolayı çok üzgünüz. Onlar bizim misafirlerimizdi. Tatillerini bizimle geçirmek için geldiler. Olanlar korkunç, kabul edilemez" dedi.

Saldırıda 30 İngiliz'in yanı sıra, üç İrlanda, iki Alman, 1 Belçika, 1 Portekiz ve bir Rus vatandaşı hayatını kaybetti.

Hükümetin yalnızca bir saldırgan olduğuna inandığını belirten Essid, saldırganın "bilinen bir terörist örgütle bağlantıları olduğunu" ifade etti.

Adının Seyfeddin Rezgui olduğu belirtilen saldırgan Aralık 2014 ile Ocak 2015 arasında Libya'daydı. Rezgui, saldırı sonrası güvenlik güçlerinin müdahalesinde öldürüldü.

Polis IŞİD'in sorumluluğunu üstlendiği saldırıyla doğrudan bağlantılı olduğundan şüphelenilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Daha önce gözaltına alınan 4 kişi ise serbest bırakıldı.

Turistik otele yönelik saldırıyı planlayan grubun, Mart ayında başkent Tunus'taki müze saldırısında da parmağı olduğu bildirildi.