BIST 9.607
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.473,87
HABER /  GÜNCEL

Tünelci terörist kıskıvrak yakalandı

DİYARBAKIR'ın Bağlar semtinde tünel kazarak emniyete bombalı saldırı düzenleyen PKK'lı terörist yakalandı.

Abone ol

BAĞLAR'da emniyet ek binasının içerisindeki atölyede panzerin onarımı sırasında patlama meydana geldiği açıklanmıştı. Sonrasında olayın aslının PKK saldırısı olduğu ortaya çıkmıştı. 3 kişinin şehit olduğu saldırı ile ilgili soruşturma kapsamında bir kişi tutuklandı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının faili oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 zanlıdan biri tutuklandı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın, 11 Nisan'da Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin bulunduğu alana bitişik vaziyetteki apartmanın bodrum katından Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı tamir atölyesine 30 metre uzunluğunda kazdıkları tünele tuzakladıkları bir ton patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu, bir polis memuru ve 2 sivil personelin şehit düştüğü saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Şırnak'ta yakalanan ve Cizre ilçesinden Suriye'ye kaçmak için hazırlık yaptıkları öğrenilen 3 zanlının getirildikleri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan M.O. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 2'si serbest bırakıldı.

Öte yandan saldırının faillerinden olduğu değerlendirilen firari H.Y'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.