BIST 8.753
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.240,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tünektepe Projesi ihalesi canlı yayında

Antalya Büyükşehir Belediyesi, simgesel özelliğiyle kente ciddi bir katma değer kazandıracak Tünektepe Projesi’ni 1 Şubat Perşembe günü ihaleye çıkarıyor. İhale belediyenin resmi sitesi www.antalya.bel.tr’den canlı yayınlanacak.

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “Kartpostalları süsleyecek bir dünya projesi” olarak tanımladığı Tünektepe Projesi 1 Şubat Perşembe günü saat 15.00’te 

2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecek. İhale Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni resmi sitesi www.antalya.bel.tr adresinden canlı olarak yayınlanacak. Tünektepe Turizm Tesisi Yapımı ve İşletilmesi İşi; yap- işlet- devret modeli ile Antalya’ya kazandırılacak. 

29 YIL SÜREYLE İŞLETECEK

İhaleyi kazanan yüklenici firma onaylı projesinde öngörülen yapı ve tesislerin inşaatı ile alan düzenlemelerini yaparak yapım-inşaat süresi de dahil olmak üzere 29 yıl süreyle işletecek.  İhale; teleferik alt, üst istasyon yeri işletilmesi, sahilde 6 metrekare büfe, 24 metrekare gölgelik ve 1000 metrekare şezlong alanının işletilmesi ve süre sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz devredilmesini de kapsıyor. 

SİMGESEL TESİS 

Antalya’nın 50 yıllık hayali olan teleferik hattının hizmete girmesiyle başlayan Tünektepe Projesi ile 30 odalı bir turistik tesis, seyir terasları ile cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak.  Burası halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Projede 3 Akdeniz fokunun arasında bir tane devasa turuncu küre yer alacak. Gece görüntüsü ise Antalya'ya ayrı bir görsellik getirecek.