BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'den son dakika şehit haberi geldi

TUNCELİ'den son dakika şehit haberi geldi. Arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ağır yaralanan 2 asker kurtarılamayarak şehit düştü.

Abone ol

TUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi'nde bulunan Aliboğazı Bölgesi'ne düzenlenen operasyona katılan güvenlik güçlerine bu sabah PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı.

Açılan ilk ateşte yaralanan 2 asker, kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit düştü.

Güvenlik güçlerinin Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi Aliboğazı Bölgesi'ne geçen hafta başında teröristlere karşı başlattığı hava destekli operasyona bu gün de devam edildi. Çemişgezek, Ovacık ve Hozat ilçeleri üçgeninde bulunan Aliboğazı Bölgesi'nde devam eden operasyonlarda şimdiye kadar 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

ÇATIŞMA ÇIKTI AĞIR YARALANDILAR

Bu sabah Aliboğazı Vadisi'nin iç kesimlerine ilerleyen özel eğitimli askerlerin üzerine PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada açılan ilk ateşte 2 asker ağır yaralandı. Bölgedeki terör hedefleri, kobra hepikopterleriyle ateş altına alındıktan sonra, yaralı askerler helikopterle alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Ancak iki asker de kurtarılamayarak şehit düştü.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şehit askerlerden 24 yaşındaki Yakup Özel'in Gaziantepli, 22 yaşındaki Burhan Acar'ın Denizlili olduğu öğrenildi. Şehit askerlerin düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.