BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de son dakika giriş çıkış yasak!

Tunceli'de PKK mezarlığı gerginliği kente giriş çıkışları durdurdu, İçişleri bakanlığının onayıyla yasak sürüyor.

Abone ol

TUNCELİ'deki Pülümür Vadisi'nde yaptırılan 'PKK Mezarlığı'nın açılacağı haberleri üzerine önceki gün getirilen ve dün saat 20.00'de kaldırılan kente giriş çıkış yasağı, bugün saat 11.00'den itibaren kısmen yeniden uygulanmaya başlandı.

Tunceli'ye 30 kilometre mesafede Pülümür Vadisi içinde yer alan Alacık Köyü yakınlarında ölen PKK'lılar için yaptırılan mezarlığın Cumartesi günü açılışı yapılacağının açıklaması üzerine Tunceli Valiliği'nin kararı, İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile kente giriş çakışlar yasaklanmıştı.

Kent giriş ve çıkışlarında barikatlarla önlem alan güvenlik güçleri, kente giriş ve çıkışlara izin vermedi. Dün saat 20.00'de yasak kaldırılarak kente giriş çıkışlara yeniden izin verildi.

11.00'DE YASAK YENİDEN BAŞLADI

Ancak bugün saat 11.00'de valiliğin aldığı kararla kente giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar yeniden kısmen yasaklandı.

Tunceli giriş ve çıkışlarında yeniden önlem alan güvenlik güçleri Erzincan ile Tunceli'nin Pülümür ve Nazimiye ilçelerine gidişleri yasakladı. PKK mezarlığına ters noktada bulunan Tunceli'den Elazığ yönüne giden ve gelen araçların geçişine için kontrollü olarak izin veriliyor.