BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.412,71
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de düşen helikopterden kötü haber: 12 şehit

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düşen polis helikopterinden acı haber gelirken helikopterde bulunan 12 kişinin şehit olduğu belirtildi

Abone ol

TUNCELİ'de havalandıktan kısa bir süre sonra haber alınamayan ve düştüğü anlaşılan helikopterden, Türkiye'yi yasa boğan haber geldi. Enkazına ulaşılan helikopterde bulunan 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın şehit olduğu anlaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter, Tunceli'de referandum nedeniyle görevlendirilmişti.

1 hakim, 7 polis, 1 astsubay ve 3 mürettebatın olduğu helikopter, dün 11.40'ta Pülümür ilçesinden havalandı.

Helikopterle bağlantı, kalkıştan 10 dakika sonra kesildi. Helikopterin, Kocatepe, Sarıgül, Çambulak köylerinin arasında bulunan kırsal alana düştü.

KOORDİNATLARI BELİRLENDİ

AFAD'dan edinilen bilgiye göre, ilçenin Çambulak ve Kocatepe köylerinin 2 bin 500 metre yüksekliğindeki kırsalına düştüğü öngörülen helikopterin koordinatları belirlendi.

Bölgeye çok sayıda AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi, çevre illerden de takviye birlikler istendi.

Kurtarma ekibinde 6 profesyonel dağcı da vardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 4 tim de bölgeye havadan indirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 3 uçak ve 2 helikopter bölgede uçuş yaptı. Onlardan biri geniş alanı tarayabilen erken ihbar uçağıydı.

EKİPLER ENKAZA ULAŞTI

Askeri birlikten oluşan ilk tim saat 16.30 sıralarında helikopterin enkazına ulaştı. Tunceli Valiliği, helikopterdeki 12 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan olaya ilişkin bilgi aldı.

Devlet Bahçeli'den Tunceli açıklaması