BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de asker ile PKK arasında sıcak çatışma

TUNCELİ'de dün bir binbaşının şehit olmasının ardından başlatılan operasyon sürüyor. Tunceli'den gelen son haberlere göre sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Abone ol

TUNCELİ merkeze bağlı Çicekli köyü ile Demirkapı köyleri arasında yer alan Yapraklı mezrası yakınlarında dün başlatılan operasyon devam ederken, bölgedeki bir grup PKK'lı teröristle zaman zaman sıcak çatışmaların da yaşandığı belirtildi.

Merkeze bağlı Çiçekli ve Demirkapı köyleri arasındaki Yapraklı mezrası yakınlarında vadi içinde bir grup PKK'lının bulunduğu ihbarı üzerine dün bölgeye havadan Jandarma özel harekat timleri indirilerek başlatılan operasyon sürüyor. İnsansız hava aracı ile yapılan tespitlere göre 6 kişi olduğu belirlenen ve dün açtıkları ateş ile Tunceli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Tabur komutanı Binbaşı Yılmaz Sonat Güzel'i şehit eden teröristleri etkisiz hale getirmek için süren operasyon kapsamında zaman zaman sıcak çatışmanın yaşandığı belirtildi. Vadi içinde kayalık ve ormanlık alan içinden Rabat vadisine doğru kaçmaya çalışan PKK'lı grubun önü birçok noktada kesildi.
Bugün sabah saatlerinden itibaren Demirkapı ve Çicekli köyü kırsal alanına çok sayıda JÖH birliği daha indirilerek operasyon genişletildi. Sabah saatlerinde yapraklı mezrası civarında yapılan arazi aramasında bir çok noktada kan izine rastlanırken, 2 PKK'lının yaralı olarak arkadaşları tarafından bölgeden uzaklaştırıldığı tespit edildi.

Yaralı kaçan PKK'lılara ait 2 Piyade tüfeği bu tüfeklere ait çok sayıda mühimmat, bir el bombası ve 1 gece görüş dürbünü güvenlik güçlerince ele geçirildi. Yaralı kaçan PKK'lılarına ait eşyalara ilk etapta güvenlik birimleri hiç dokunmayarak bugün öğlen saatlerinde Helikopterle bölgeye 2 özel eğitimli jandarma köpeği JÖH timi ile birlikte indirildi. Köpekler, PKK'lılara ait eşyaların yanına götürüldü ve köpeklerin eşyaları koklayarak PKK'lıların kaçtığı yön tespit edildi. İz süren köpekler, PKK'lıların bulunduğu kayalık ve ormanlık alanı önüne kadar gittiği sırada ormanlık alanda bulunan PKK'lılar, sat 14.30 sularında güvenlik güçlerinin üzerine tekrar ateş etmeye başlayınca çatışma çıktı. PKK'lıların bulunduğu alan belirlendikten sonra bölgede bulunan JÖH timleri bu bölgeye kaydırıldı ve bölgede yoğun çatışma yaşandı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışma sonrası PKK'lılar ormanlık alandan yararlanarak iç kesimlere kaçınca bölgeye yeni birlikler indirilerek operasyon alanı genişletildi.

Bölgede zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ederken operasyonların sonuç alınıncaya kadar devam edeceği belirtiliyor.