BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  GÜNCEL

Tuncel Kurtiz cenazesi ne zaman nerede?

Tuncel Kurtiz'in cenazesi pazar günü Balıkesir'in Güre ilçesinde toprağa verilecek.

Abone ol

Tuncel Kurtiz yaşamını yitirdi. 77 yıllık bir koca çınar daha devrildi.Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı Tuncel Kurtiz, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Evinde düşen Tuncel Kurtiz’in başını çarpması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Sanatçı Tuncel Kurtiz için yarın Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda bir tören düzenlenecek.Kurtiz, Pazar günü Balıkesir'in Güre ilçesine bağlı Tahta Kuşlar köyünde toprağa verilecek.

OYUNCULUK AĞIR BASTI

Kocaeli'de 1936 yılında doğan Tuncel Kurtiz, üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde okudu.

Daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okuyan Kurtiz, bu bölümlerin hiçbirinden mezun olmadı.

Okul yıllarında İETT'de part time olarak genel ışık kontrolörü olarak çalışan Kurtiz, 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. 15'ten fazla tiyatro oyununda rol aldı.

'SÜRÜ'YLE OYUNCULUĞUNUN ZİRVESİNE ÇIKTI

Tuncel Kurtiz, yaşamı boyunca birçok sinema, dizi ve tiyatro eserinde oyunculuk yaptı.

Yılmaz Güney'in "Sürü" ve "Umut" filmlerinde oynayan Kurtiz, geniş kitleler tarafından tanındı.

“Sürü", "Umut", "Kanal", "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Hoşçakal Yarın", "Yaşamın Kıyısında" ve "Güz Sancısı" gibi birçok filmde oynadı.

'YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ'

Kurtiz, 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Senaryo Ödülü"nü Nurettin Sezer ile kaleme aldığı "Gül Hasan" filminin senaryosuyla kazandı.

Kurtiz, birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" aldı.

RAMİZ DAYI'DA EBUSUUD EFENDİ'YE

"Hacı" ve "Asi" adlı dizilerde başrolde yer alan Kurtiz, "Güz Sancısı" filminde "Kamil Efendi" karakterini, "Ezel" adlı dizide de “Ramiz Karaeski” karakterini oynadı.

Tuncel Kurtiz, Star TV'de yayınlanan “Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Şeyhülislam Ebusuud Efendi karakterini canlandırıyordu.

SESİ HERKESİ ETKİLEDİ

Tuncel Kurtiz, oyunculuğu kadar etkileyici sesiyle de adından söz ettiridi. Kurtiz, kendine has sesi ve yorumuyla pekçok şiir ve belgesele de can verdi.