BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Özkan ve İlker Başbuğ şaşırttı! Söylememişler

TSK'da FETÖ yapılanmasını belgeleriyle ortaya koyan flaş bellekle ilgili ne Tuncay Özkan ne de İlker Başbuğ Darbe Komisyonu'nda bahsetmemiş.

Abone ol

2007'de Tuncay Özkan'ın dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'a ilettiği TSK'da 15 bin kişilik Fetullahçı askerler listesinin yer aldığı flaş bellek tartışması sürüyor.

Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı darbeci Akın Öztürk'ün üstünü kapattığı dosyayı, kamuoyu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında gündeme getirmesiyle öğrenmişti.

İşte bu konuyla ilgili Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, dünkü yazısında "Özkan ve Başbuğ, 2007'de ellerine geçen 15 bin kişilik Fetullahçı askerler listesini niçin yargıya ve hükümete iletememişlerdi?" diye sormuştu.

AKLIMDA DELİ SORULAR

Meclis'te kurulan Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu üyesi AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, telefonla yazarı aradı ve merak edilen sorunun yanıtını verdi.

"(...)Kocabıyık her iki ismin de Komisyon'a gelerek ifade verdiklerini söyledi. Ancak ne gariptir ki, Özkan da, Başbuğ da, içinde 15 bin FETÖ'cü askere ait oldukları iddia edilen bilgilerin yer aldığı bu flaş bellekten bahsetmemişler bile.
Çok ama çok garip değil mi?
Örneğin benim elime böyle bir liste geçse, değil 10 yıl bir gece bile beklemeden kamuoyuna duyurur ardından yargıya ulaştırırdım.
Bu arada, 15 Temmuz'a "kontrollü darbe" diyen Kılıçdaroğlu, partisinden bir vekilin FETÖ ile ilgili bilgileri bunca zaman yargıdan ve meclisten gizlemesi hakkında bir yorum yapmadı.
Bakalım o bu listeden ne zaman haberdar olduğunu açıklama ihtiyacı duyacak mı seçmenlerine?
15 Temmuz'dan çok önce mi yoksa bizler gibi ancak şimdi mi?

İlker Başbuğ'dan flaş bellek açıklaması

Özkan'ın teslim ettiği flaş bellekte Yaşar Büyükanıt bombası!

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında, 2007 yılında Tuncay Özkan'a gelen bir diskteki bilgilerin Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderildiğini ancak dosyanın Akın Öztürk tarafından kapatıldığını açıklamıştı.

Bu açıklamadan hemen sonra CHP Milletvekili Özkan, söz konusu diski savcılığa teslim etmişti. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında askeri kanadın 1 numarası olmakla suçlanıyor.