BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Özkan ve 2 flaş isim tahliye edildi SON DAKİKA

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş tahliye edildi

Abone ol

İNTERNET HABER - Ergenekon davasında 5 yıl süreci çerçevesinde bugün 3 tahliye kararı çıktı. Sedat Peker'in de tahliyeden yararlanması hayli tartışma çıkaracak.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın tahliyesine karar verdi. Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesine ilişkin dilekçelerini mahkemeye sundu.

 Talepleri değerlendiren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın tahliyesine hükmetti.

SEDAT PEKER CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK... İŞTE NEDENİ... TIKLAYIN

 Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.

 Heyet ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.

 Bu arada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın da aralarında yer aldığı bazı sanıkların tahliye taleplerinin reddine ilişkin karar vermişti.

TUNCAY 1-2 SAATE ÇIKAR

Tuncay Özkan’avukatı Hüseyin Ersöz, tahliye kararıyla ilgili açıklama yaptı. Ersöz, “Çok uzun süredir beklediğimiz bir karardı. Türkiye’de adil ve tarafsız karar veren hakimler var. Bu karar, Türkiye'de halen vicdanlı hakim ve savcılar olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda beni umutlandırıyor. Tuncay Özkan’ın 1-2 saat içinde çıkacağını umuyorum” diye konuştu.

HSYK’ya başvuruda bulunduklarını hatırlatan Ersöz, “Yargıtay aşamasını bekliyoruz. Tarafsız, bağımsız mahkemelerde yargılanmasını ümit ediyoruz” dedi.

YURT DIŞI YASAĞI KONDU

Tuncay Özkan’a adli kontrol getirilmediğini vurgulayan Ersöz, “Sadece yurtdışı yasağı konuldu. Başka adli tedbir kararı konulmadı” dedi.