BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Özkan Kanaltürk için harekete geçti!

Kanaltürk’ün eski sahibi ve CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Cemaat'e yakın Koza İpek Holding'e operasyonu değerlendirdi.

Abone ol

Koza İpek grubuna dönük operasyon CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ı da harekete geçirdi. Grubun bünyesindeki Kanaltürk'ün eski sahibi olan Özkan "Kanaltürk’ün bizim olduğuna inanıyorum. Kanaltürk bizden gasp edilerek alınmıştır." dedi.

Kanaltürk’ün eski sahibi ve CHP İstanbul Milletvekili Tuncay Özkan Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği'nin verdiği kararla Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve polis ekiplerince Koza İpek Grubu'na başlatılan operasyona ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Tuncay Özkan, “Ben ağlayanın malı gülene hayır etmez demiştim. Kanaltürk’ün bizim olduğuna inanıyorum. Kanaltürk bizden gasp edilerek alınmıştır" iddiasında bulundu.

Özkan, “Sürmekte olan davalarımız var. Sözleşmenin iptali ve kanalın bana tekrar geri verilmesi için açmış olduğum dava var" dedi.

"KANALTÜRK GERİ VERİLMELİ"

Kanaltürk Televizyonu kurucusu Tuncay Özkan, daha önce Odatv’ye yaptığı açıklamada Akın İpek ile olan davalarına dikkat çekmişti.

Özkan şunları söylemişti:

“Kanaltürk’le ilgili iki dava açtık. Alacakların tahsili ve sözleşme hükümlerinin yerine getirilmemesi nedeniyle Kanaltürk’ün geri iadesi.  6 yılda 11 bilirkişi değiştirdiler. Artık kanalımızı istiyoruz. Hak ve adalet varsa bizden zorla alınan Kanaltürk geri verilmeli.”

ZEKERİYA ÖZ: SEN BİZİM AKIN’I KAZIKLAMIŞSIN

Ergenekon davasından 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Gazeteci Tuncay Özkan, savcılık sorgusu sırasında dönemin Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ile aralarında geçen konuşmaya şöyle dikkat çekmişti:

“Savcı Zekeriya Öz, sorgu sırasında bana ‘sen bizim Akın’ı kazıklamışsın’ dedi. ‘Akın kim? Niye kazıklamışım?’ diye sordum. O da bana Akın İpek’ten bahsettiğini söyleyince, ben de 'o sizin Akın ise ben kimim' demiştim.”