BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı! İşte ilk açıklama

Ergenekon davasında tahliye olan gazeteci Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi’nden çıktı.

Abone ol

Ergenekon davasında tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi’nden çıktı. Özkan, önünde kızı Nazlıcan Özkan ve eşi Duygu Dikmenoğlu birlikte kameraların önüne geçen Özkan, "Bundan sonra Türkiye başka bir Türkiye olacak" dedi

Cezaevi önünde açıklama yapan Özkan, özetle şöyle konuştu:

"6 yıl sonra merhaba, meslektaşlarım sizler rahat çalışın. Özgürlüğü birlikte paylaşacağız. 6 yıl sonra zulmün bittiği, özgürlüğe konuştuğumuz gün olmasını çok isterdim. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, bizim içeride bulunduğumuz durumdan daha ağır.

ÖLDÜREMEDİLER HAPSE ATTILAR

Kin ve öç alma duygusu içinde değiliz. Özgürüz, özgürlükle kucaklaşıyoruz. Türkiye yapa yalnız bırakılmıştır. Uçurumun kenarında olan bir ülke konumundadır. Kimseyi ötekileştirmeden sevgi, barışla geleceğe gideceğiz.

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı... İlk fotoğraflar TIKLA

5 suikast geçti başımdan. Öldüremedikleri için hapse attılar. Türkiye’ye kucaklaşarak, umutla barışla geleceğe yürümeye adım. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar.

Mustafa Kemal’in aydınlığıyla bu karanlığı yıkacağız. 14 yaşında bıraktığım Nazlıcan'ı mı 21 yaşında geri alıyorum. Bu ülke hırsızlarla katillerin ellerine bırakılacak bir ülke değil.

Bundan sonra Türkiye başka bir Türkiye olacak. Bambaşka bir iklim göreceksiniz. Bütün mahkemeler özgürlük dağıtıyor.

Özkan konuşmasını İsitklal Marşı'ndan bir bölümle tamamladı

Arkadaş! Yurdumu alçaklara uğratma sakın

KIZI GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU

Babasının tahliyesini değerlendiren Nazlıcan Özkan ise konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Babası Tuncay Özkan'ın tahliyesi sırasında konuşan Nazlıcan Özkan da, "İçeride masum insanların birgün daha durması bu ülke de vicdanları sızlatmaya başladı. Babam çıktı ama içeride hala gazeteciler ve öğrenciler var" dedi.

23603293.gif