BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  EKONOMİ

Tuncay Özilhan : Migros'a ağzımız sulandı

Migros'un yüzde 40.25'i için teklif veren Tuncay Özilhan, bira değil elma satacağız dedi.

Abone ol

Migros’un kendilerini heyecanlandıran bir şirket olduğunu kaydeden Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, “Migros’u, 4 yıldır takip ediyorduk, ağzımızı sulandırıyordu. Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu sıkıntıları hesap ederek Migros’a teklif verdik” dedi.

Özilhan, Migros'un yüzde 40.25'ini almak için İngiliz BC Partners grubuna 1.8 milyar liralık teklif verdiklerini söyledi. Satın alma işleminin yıl sonuna kadar bitirilmesi bekleniyor.

‘BİRA DEĞİL ELMA SATACAĞIZ!’

Daha global bir şirket olmayı amaçladıklarını anlatan Özilhan, Anadolu Grubu’nun diğer ortaklıklarda da payının yüzde 50’nin altında olduğunu kontrol bizde olsun anlayışında olmadıklarını ifade etti. Anadolu Etap şirketiyle markalı meyve pazarına yatırımlarına da gönderme yapan Özilhan, “Migros’u bira satmak için değil elma satmak için aldık” diye espri yaptı.

MARKALI MEYVELER

Özilhan, “Bira markalarımızın Migros’ta toplam satış miktarı yüzde 3 civarında. Günde 100 binlerce insanla direkt temasta olacağız. Tüketiciye dokunmak heyecan veriyor. Bu müthiş bir heyecan” dedi. Anadolu Etap bünyesinde yılda 150 bin ton meyve işlediklerini ve toplam 250 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Tuncay Özilhan, 3 bin köyden meyve satın aldıklarını ve şu anda 2.5 milyon adet meyve ağaçlarının bulunduğunu anlattı. 2020’ye kadar bu alana 400-500 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ağaç sayılarını 10 milyon adede çıkaracaklarını kaydeden Özilhan, “Şu anda 6 çiftliğimiz var. Bu yıl 3 bin ton meyve aldık. Gelecek yıl 13 bin tona çıkacak. Bu ürünleri Japonya, Amerika, Kanada’ya kadar birçok ülkeye satıyoruz. Gelecek yıldan itibaren markalı meyvelerimizle raflarda olacağız. Migros, Carrefour gibi zincir mağazalarda olacak” diye konuştu.