BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Tüm partilerin ikinci partisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim sonuçlarını değerlendirdi ve yapacakları çalışmaları anlattı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Türkiye'nin kılcal damarlarına kadar teşkilatlanacağız'' dedi.

Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. BBP'nin kuruluşundan bu yana istediği oyu alamadığını ifade eden Destici, BBP'nin Türkiye genelinde daha fazla nasıl oy alacağı yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

BBP'ye, 18 yıldır genel merkez olarak hizmet veren Yenişehir Tuna Caddesi'ndeki binada son kez bayramlaşacaklarını anlatan Destici, bayram sonrası Gazi Mahallesi'ndeki yeni genel merkeze taşınacaklarını ifade etti.

İlk iş olarak, tüm belde ve köylerde teşkilatlanacaklarını bildiren Destici, bunu 'ülkenin kılcal damarlarına kadar girmek' biçiminde sloganlaştırdıklarını dile getirerek, ''Her yerde teşkilatlandığımızda zaten insanlar kendiliğinden partimize gelecek ve oy verecektir'' dedi.

Destici, 12 Haziran genel seçimlerinde BBP'nin Türkiye ortalaması oy oranının altında kalan 20 ilin yönetimini görevden aldıklarını da ifade etti.

Destici, yerel seçimlere kadar örgütlenme çalışmasını bitirmeyi hedeflediklerini anlattı.

''BBP, TÜM PARTİLERİN İKİNCİ PARTİSİDİR''

Geçmişte milliyetçi siyasi hareketlerde bulunmuş, ancak son yıllarda uzak duran geniş bir kitlenin varlığına dikkati çeken Destici, şunları söyledi:

''12 Eylül öncesinde bu dava uğruna mücadele vermiş arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz, onları seviyoruz ve başımızın üstünde yerleri var. Çünkü kimse yokken onlar vardı ve canlarını ortaya koyarak bu ülke için mücadele verdiler. Partimize teşrif ederlerse şeref duyarız. Bunlar birkaç kişi değil, kocaman bir kitle. Çeşitli nedenlerle MHP ve BBP dahil her partiden uzak duruyorlar.

BBP tüm partilerin ikinci partisidir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti yönetiminin aksine MHP tabanının en çok bize sempatisi var. Özellikle seçmenlerin yüzde 70'inin ikinci partisiyiz. İnsanlar bunu oya çevirirse Türkiye'nin en büyük partisi neden olmayalım. Eğer biz Türkiye'nin gündemine oturup millet desteği alırsak iktidara gelebiliriz.''