BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.499,25
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Tüm öğrencileri burslu üniversite

Şehrin merkezinde bulunan kampüsü ve güçlü akademik kadrosuyla İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, tüm öğrencilerine farklı oranlarda burs imkanı sunuyor.

Abone ol

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2010 yılında kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, bu yıl açtığı yeni bölümlerle de akademik gelişimini sürdürüyor.

NEDEN 29 MAYIS

Öğrencilerine daha lisans aşamasında lisansüstü donanımı kazandıran İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, üniversite adayları için cazip ayrıcalıklara sahip. İşte onlardan bazıları.

*Yüksek Oranda Burs İmkanı ve Özel İndirimler

Üniversitenin aday öğrenciler için en cazip yönlerinden biri de bursları. Üniversite öğrencileri büyük oranda tam burslu. Tam burslu öğrencilere öğrenim bursu yanında nakit destek bursları, ulaşım destekleri, yurt imkânları da sunuluyor.

%50 burslu öğrencilere de belli başarı sıralamasını yakalamışlarsa öğrenim ücretinden %100 veya %50 oranında indirim yapılıyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi başarıyı ödüllendiren bir üniversite. Ders notu ortalaması yüksek öğrencilere de bir sonraki eğitim yılı ücretinde indirim yapılıyor.

*Türkiye’nin En İyi İhtisas Kütüphanesi

Üniversite, beşeri ve sosyal bilimler alanında dünyada isim yapmış olan bir araştırma merkezi (İSAM) ile aynı ortamı paylaşıyor. Öğrencileri, Türkiye’nin sosyal ve dini bilimler alanında yegâne sayılabilecek bir ihtisas kütüphanesi olan İSAM Kütüphanesinden yararlanabiliyorlar.

*Uluslararası Ortam: İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin dörtte biri uluslararası öğrencilerden oluşuyor. Üniversitede öğrenciler uluslararası bir ortamda öğrenim görme ayrıcalığına sahipler.

*Akademik Gelişim ve Destek Programları: “Öğrenci odaklı bir eğitim” anlayışına sahip Üniversitenin, en önemli özelliklerinden biri de Akademik Gelişim ve Destek Programları. Bu programlar çerçevesinde öğrencilere, ücretsiz olarak ikinci bir dil öğrenme imkanı sunuluyor; Türk sanat müziğinden hat, ebru vb. geleneksel sanatlara kadar pek çok alanda açılan kurslarla kendilerini geliştirme imkanı tanınıyor.

*Londra ve Ürdün’de Ücretsiz Dil Eğitimi Fırsatı: Üniversitede İngilizce ve Arapça hazırlık sınıflarını tamamlayan öğrencilerden belli başarı kriterlerini sağlayanlara her iki dilin dünyadaki en iyi öğretim merkezi olan Londra ve Ürdün’de dil eğitimi alma fırsatını ücretsiz olarak sunuluyor.

YENİ BÖLÜMLER

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin yeni bölümleri de oldukça iddialı. Üniversite, Ekonomi (İngilizce), Psikoloji, Sosyal Hizmet, Arapça Mütercim Tercümanlık ve İngilizce Mütercim Tercümanlık programlarına bu yıl ilk kez öğrenci kabul ediyor. Ekonomi Bölümü, çokuluslu şirketlerde, küresel finans kuruluşlarında, IMF, Dünya Bankası, OECD, İslam Kalkınma Bankası vb. uluslararası ekonomik kuruluşlarda çalışabilecek yetenek ve vizyona sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor. Psikoloji Bölümü ise psikolojinin tüm alt dallarında uzmanlardan oluşan, yurtdışı eğitim tecrübeli bir öğretim kadrosuna sahip.

Bölgesel gelişmelerle birlikte giderek önemi artan Arapça Mütercim Tercümanlık’ta ise Üniversite, Arapça eğitimi konusunda model olarak gösterilen bir üniversite olmanın avantajını taşıyor. İngilizce Mütercim tercümanlık programı ise Çeviribilim alanında akla gelen ilk isimler olan tecrübeli bir akademik kadro tarafından oluşturuldu.

TANITIM GÜNLERİ

Üniversitede Tanıtım Günleri sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz başladı ve 17 Temmuz’a kadar devam edecek. Aday öğrenciler, Tanıtım Günleri kapsamında Üsküdar kampüsümüzü ziyaret edip, bizzat hocalardan bölümlerini dinleyebiliyorlar. Kampüse ulaşma imkanı bulunmayan öğrencilerse 0216 988 14 00 nolu çağrı merkezine sorularını iletebiliyorlar.