BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  DÜNYA

Tüm dünyayı böyle kandırmış! Komedyen Charbel Halil'den gözaltındaki prens pozu

Lübnanlı yönetmen ve komedyen Charbel Halil, Suudi Arabistan'da yolsuzluk komitesi tarafından gözaltına alınan Prens ve iş adamlarını canlandırarak bu fotoğrafı yayınladı. Sosyal medyada yüzlerce kez paylaşılan fotoğraf gerçek zannedilirken Lübnan medyası fotoğrafın kaynağını sonradan açıkladı.

Abone ol

Suudi Arabistan'da Kral Salman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman, Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu kurarak 4 Kasım gecesi onlarca eski prens ve bakanı gözaltına almıştı.

5 YILDIZLI OTELDE TUTULUYORLAR

Gözaltına alınan ve her biri milyarlarca dolara hükmeden prens ve bakanların Riyad'daki Ritz Carlton otelinde tutulduğu açıklanmıştı. Ancak gözaltındaki isimlerin durumu hakkında bir açıklama yapılmadığı gibi, gizlice çekildiği anlaşılan kısa bir videodan başka görüntü de paylaşılmamıştı.

SELFİE ÇEKTİ DİYE LANSE EDİLDİ

Operasyonun üstünden 4 gün geçtikten sonra prens, bakan ve iş adamlarından ilk görüntü sosyal medyaya düştü. Yüzlerce kez paylaşılan fotoğraf 'prensler otelde selfie çekti' diye lanse edildi.

MEĞER KOMEDİ PROGRAMININ BİR PARÇASIYMIŞ

Ancak Lübnan medyası daha sonra bunun bir komedi programının parçası olduğunu açıkladı. Fotoğrafı yayan kişi Lübnanlı yönetmen ve komedyen Charbel Halil'di.