BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30

TUİ Markası Robinson Club ile Dieter Schenk

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş 11 farklı ülkede24 club otelle 40 yıldır club sistemiyle dikkatleri çeken Robinsonların deneyimli yöneticisiDieter Schenk ile bir araya geldi.

 

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş 11 farklı ülkede 24 club otelle 40 yıldır club sistemiyle dikkatleri çeken Robinsonların deneyimli yöneticisi Dieter Schenk ile bir araya geldi.

 

Turizmde 35 yıllık Dünya Turu

Dieter Schenk  ’in Almanya, ispanya, Yunanistan , İsviçre, Avusturya, Norveç, Amerika, Yeni Zelanda, Tunus. Mısır,cruise turizmi, renkli otelcilik öyküsünde 35 yıla sığdırdıklarından bazıları…

 

Heyecanın Olduğu Yerde Başarı Ve Yapılacak Çok Şey Vardır

14 yıldır Türkiye de ve her geçen gün Türkiye yi keşfettikçe Türk turizminin yepyeni projelere açık olduğunu ve kendisini heyecanlandırdığını dile getiriyor ve ekliyor; heyecanın olduğu yerde başarı ve yapılacak çok şey vardır.

 

Türkiye Turizmde Dünya Lideri Olabilir

 

Ülkenize çok turist geliyor, yapılan cirolara bakıldığında çok iyi ama ciro-kar dengesinde uyumsuzluklar oluşmamasına dikkat etmek gerekiyor.Türkiye de dünya geneline bakarsak çok büyük bir umut ve istikbal vaat eden  genç ve gelişen bir turizm hareketliliği var, dünya turizminde ön plana çıkan Tunus , Mısır, İspanya, Yunanistan gibi ülkeler arasında turizm açısından baktığımızda Türkiye de ciddi bir potansiyel söz konusu. Rakiplerimiz Türkiye çok iyi gidiyor diye söylüyor ve Türkiye turizminin pazar payı giderek yükseliyor. Fakat rakipler tedbirlerini çok iyi alıyorlar eğitim, renovasyon, ve farklı bakış açılarıyla yeni stratejiler geliştiriyorlar lütfen kreatif çalışmalar yapıp personel için daha iyi trainingler verip sadece Türkiye ye değil dünyaya bakmayı ihmal etmemeliyiz.

 

Türkiye Adeta Bir Turizm Cenneti

Çok güzel bir doğa ve elverişli kullanım alanları var bu alanları çok iyi değerlendirmek, yeni konseptler geliştirmek ve uygulamaya geçirmek gerekiyor. Tarihi ve kültürel turizmi daha iyi kullanılıp sadece güneş, deniz, kum turizmiyle kalmamak doğa ve sağlık turizmini kuvvetlendirecek çalışmalar yapmak ve turizmi 12 aya yayarak kış turizmini de daha verimli hale getirmeliyiz. Yurt dışında kayak turizmiyle ilgili yapılacak büyük reklamlar ülke tanıtımına büyük katkılar sağlayacaktır.

Genel toplamda da bunu fiyat politikasına yansıtıp karlılık oranlarını yükseltmek gerekiyor.

Kongre Turizmini. Spor turizmini ve uluslar arası organizasyonları unutmamak gerek.

Örneğin Formula1 Türkiye için çok iyi bir reklam oldu çok pozitif faydaları olduğunu düşünüyorum.

Şehir otelciliği daha çok geliştirilerek ülke genelinde aktif hale getirilmelidir, Türkiye

genel olarak turizmde çok amaçlı hizmete ve yeniliğe açık bir ülke doğuda Van da güzel

Karadeniz de bir şehirde…

Butik otel anlayışı yaygınlaştırılmalı ve çoğalmalıdır. Uluslar arası uçuşların daha çok yapılabilmesi ve sürekliliğini artıra bilmek için uçak-tur operatörü ve otel ilişkisinde iyi bir kombinasyon ve işbirliği çok faydalı olacaktır.

Paket ve şahıs programlarının denge için iyi ayarlanmaları gerekiyor.

 

Her Şey Dahil Sistem Bana Göre Yanlış

 

%90-95 Ege -Akdeniz çanağında her şey dahil sistem uygulanılıyor bir dönemlerin kriz çözüm konsepti vazgeçilemez bir sistemcoastların yüksek olması hizmet kalitesini de olumsuz yönde etkileyebiliyor.

İmitasyon Mantığı Kırılmalı

Birbirini taklit etmek yerine, kendi yol haritasını çizen tesisler gelecekte çok daha başarılı olacaktır. Tekdüze turizm anlayışı doğru değil.

 

Benim Bir Teklifim Var

Yatırım için inşaat ve dekorasyon çok önemli  ama program daha önemli örneğin;

Rds danışmanlık hizmetlerinde,

Evrensel

Doğal

Yenilikçi

Nitelikli

Sınırlandırılmamış

Etkili gibi, etkenleri bir araya getirerek düzgün planlamalar yapılarak yatırımcılara doğru ve çözüm üretici destekler vermeliyiz.

 

Türkiye İskandinav Ülkelerini Çekebilmeli

İskandinav ülkeleri misafirleri daha çok ispanya, Portekiz ve İtalya’yı tercih ediyorlar. Golf oynuyorlar Türkiye dede golf turizminde önemli sahalar var bu pazarı da kuvvetlendirmekte fayda var.

Marka Yaparsanız Kazanırsınız

Marka politikasını iyi belirleyen uzun vade de başarılı olur ve istediğiniz ürünü iyi fiyatlandırabilirsiniz aynı zamanda turizmde marka değeri oluşturan noktaları ne kadar çoğaltırsanız o kadar kalite ve fiyat politikanızı iyileştirirsiniz.

 

Robinson Clubların Türkiye de Sayısı Çoğalacak

Şuanda Türkiye de Antalya Belek, Çamyuva ve Side de ve Dalaman Sarıgerme de toplam 4 adet Robinson Club var ve 3 farklı konsept uygulanıyor. Robinson Klasik, Robinson Feel Good ve Robinson Sport Fun.

40 yıllık club sistemimizde bahçe, animasyon, yiyecek içecek servis kalitesiyle ön plana çıktık Türkiye de ve dünyada çok farklı programlar yaparak ilerliyoruz bütün otellerimiz içi renovasyonlar yapıyoruz çünkü A Plus turizm ve yeni trendlerle yol almak istiyoruz. Çok doğal bir ortamda misafirlerimize sunduğumuz tatil anlayışımız var. İber ve Robinson Club için iyi partner oteller bakıyoruz ve görüşmelerimiz devam ediyor. Türk misafirlere daha çok ağırlık verip onları daha çok tesislerimizde ağırlamak istiyoruz.

Robinson felsefesi sağlıklı, sportif, ve yiyecek içecek konsepti farklı animasyon anlayışı ve doğal ortam da kişiye özgü tatil alternatifleri sunmak.

 

 Robinson Club Gmbh hizmet sektöründe yeni nesilleri destekliyor

 Ünlü Aşçıları istiyoruz

 Robinson,  “Genel Otelcilik ve Gastronomi Gazetesi (AHGZ)”, “TOP Hotel”, “Catering Inside” ve “Mutfak Inside” adlı dergilerin yanı sıra “Korn & Lorenzen” Personel Ajansının da katkılarıyla verilecek olan  “Hospitality Career Award” ödülünün bu yılki sponsorluğunu üstlendi. 

Bu yılki organizasyonda,  Almanya’nın yaş sınırı 29 olan en iyi beş aşçısı, en iyi beş catering sorumlusu ve en iyi beş otelcisi seçildi. jüri üyelerinin arasında yer alan ünlü yıldız aşçı Otto Koch, aynı zamanda ROBINSON’un gourme danışmanıdır.

Robinson, her kazanana iki kişilik bir Robinson Club tatili hediye etti.

Robinson Operasyon Bölüm Müdürü Dieter Schenk, böyle bir aksiyonun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi: “En önemli görevlerimizden biri, yeni nesli yetiştirmektir. “Hospitality Career Award” ile birlikte yürüdüğümüz bu yolda doğru yönde ilerlediğimize ve uluslararası know-how transferine katkı sağladığımıza inanıyorum.

 

Dünya Turizminde TUİ

                                                 

TUİ’nin farklı tatil alternatifleri için oluşturduğu markaları ve ürün yelpazesi oldukça geniştir her kitleye uygun tatil ürününü misafiriyle buluşturur ve bu anlamda konsept oteller ve sistemleri tüm dünyada uygular.

 

Robinson

Magic Life

RİU Hotel

Semeli Club  

Sensimar

Puravida gibi geniş bir konsepte sahiptir, her konseptin de kendine özgü bir ayrıcalık sunar.  

 

 

Bir Otel Neden Tercih Sebebi Olur

Sonuç olarak bir otelin konumunun ayrıcalığı hizmet kalitesiyle bütünleşirse tercih sebebi olur. Çocuklarım ve eşim ile turizmde farklı ülkelerde geçen serüvenimde şuanda Türkiye de olmaktan çok mutluyum ve gerçekten Türkiyeyi çok   seviyorum.  

  

Yüzyılın Çantası İle Seyahat Tutkum

Seyahatlerimin olmazsa olmazı bavullarım il il, köşe bucak, otel otel hep benimle. Samsonite bavullarımdan hiç vazgeçmedim her yere her şartta güvenle kitaplarımdan özel eşyalarıma her şeyimi sığdırdığım, düşlerimi ve yol haritalarımı eklediğim yol arkadaşım Samsonite’ı tercih etmekte ne kadar haklı olduğumu yıllardır beni yarı yolda bırakmayarak gösterdi.

Seyahat kültürünün önemli materyali olan bavulları özellikle sık seyahat edenlerin dikkatle şeçmesini hatırlatmak istedim. Samsonite beni hiç yanıltmadı...

Yeni bir tatil yazısında buluşmak üzere ...

Tatil tadında kalın