BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye gözdağı!

Tuğrul Türkeş, MHP'den ihracıyla ilgili net konuştu, hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğini söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP'den atılmış bir isim olarak kalmak istemediğini bu nedenle, işi hukuk yoluyla temizleyeceğini söyledi. Türkiye'de gerçek anlamda siyaset yapılacak tek yapının AK Parti olduğunu ifade eden Türkeş, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun çiftçiye verilecek mazotun satış fiyatını 7 Haziran'a göre 30 kuruş artırdığını söyleyen Türkeş, "Muhalefetteyken mazota zam yapan tek parti oldular" diye konuştu.

Tuğrul Türkeş, TRT Haber'de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti tabanında kendisine karşı gösterilen ilgi ve sevgiden memnun olduğunu söyleyen Türkeş, MHP'ye geri döneceği iddialarıyla ilgili de "Seçim Hükümeti'nde görev aldığımda onaylayan, destekleyen MHP'deki arkadaşlarımın da kafasında bu soru var. Şu bir gerçek ki bugün AK Parti'nin dışında gerçek anlamda siyaset yapılacak bir yapı yok. Bunun nihai bir karar olduğunu düşünüyorum. Gelen zaman içindeki çalışmalarım ve tavrım neticesinde insanlarda pekişir" cevabını verdi.
 


"ORTADA BÜYÜK HUKUTSUZLUK VAR" 
 
Seçim hükümeti için yapılan bakanlık teklifini kabul ettikten sonra MHP'den ihraç edildiğini ve ortada büyük bir hukuksuzluğun bulunduğunu hatırlatan Türkeş, nerede siyaset yapmak isteyeceğini kendisinin karar vereceğini söyleyerek, MHP konusundaki hukuki süreci takip edeceğini ifade etti. Türkeş şöyle konuştu;

"Ben oradan atılmış adam şeklinde bulunmak istemiyorum, onun için bu iş temizlenecek. Orada yanlış yapanlar eğer yargılanmaları gerekiyorsa yargı önüne çıkacaklar. 'Ben avukatım' diyen adam hukuku çiğneyerek bana tebligat yapıyorsa, bunun aleyhinde benim her türlü hakkım saklıdır. Benim orayla, oranın tabanıyla hukukum, bağım ortadan kalkmaz. Ben 2011'deki kongrede 'Babamın partisi' dedim."

MHP'Lİ AYDIN'A SERT GÖNDERME 
 
TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın bir programda, "Giderken bilerek ya da bilmeyerek partiye bir iyilik yaptı, çünkü parti kenetlendi. Kendisine teşekkür borçluyuz" yorumunun hatırlatılması üzerine Türkeş, "Sağolsunlar, onlara hukuk da öğreteceğim, çok konuda bana teşekkür edecekler. Bir atasözü var 'Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söylermiş' merak edenler bugünkü Türkçesine baksınlar" dedi.
 
CHP'NİN SEÇİM VAADİNİ ELEŞTİRDİ
  
"7 Haziran'dan bugüne baktığınızda seçmen beklentilerinde değişenler ne?" sorusu üzerine Türkeş, seçmenin "Muhalefetin bol keseden verdiğini siz niye vadetmiyorsunuz?" diye sorduğunu aktardı. Türkeş, "İktidar olmayacağını bilirsen bol keseden vermek kolay ama seçimden sonra da iktidar olduğunu bilirsen o kadar bol keseden atamıyorsun. Söylersin ama ondan sonra yapamazsan vatandaş yakana yapışır" ifadesini kullandı. 
 
Muhalefetteyken "Asgari ücret 2 bin lira olacak" demenin kolay olduğunu anlatan Türkeş, "Nasıl olsa iktidara gelmeyeceksin, iktidara gelmeyeceksen de söylersin bunları ama 1 Kasım'dan sonra iktidar olacağını bilen parti yutkunarak konuşmak zorunda" dedi. 
 
CHP'nin yeni seçim beyannamesinde çiftçilere vereceğini vadettiği mazotun fiyatını 30 kuruş artırarak 1,80 liraya çıkarttığına işaret eden Türkeş, "Muhalefetteyken mazota zam yapan tek parti, CHP. Zam yaptı ama halbuki bu arada mazotun dünya fiyatı düştü. Çok şekerler. Zaten iktidar olmayacaksın, ne olacak? Söyledin, bırak öyle. Muhalefetteyken mazota zam yapan tek partidir" diye konuştu.