BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,57
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Tuğrul Türkeş'den Bahçeli'ye telefon

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, devir teslim töreni sonrası MHP lideri Bahçeli'yi telefonla aradı; ancak ulaşamadı.

Abone ol
Ankara, Tuğrul Türkeş ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki "bakanlık gerilimini" konuşuyor. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in MHP Genel Merkezi'ndeki odasını boşalttığı öğrenilirken, devir teslim töreni sonrası MHP lideri Bahçeli'yi de telefonla aradığı belirtildi. İddialara göre Bahçeli, Türkeş'e özel kalem aracılığıyla "görüşecek bir şey yok" mesajı iletti.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, bakanlık devir teslimi sonrasında ilk olarak Bahçeli’yi aradı. Kendisini hâlâ MHP’li olarak nitelendiren ve partiden istifa etmediğini ve kimsenin de kendisini atamayacağını açıklayan Türkeş, bu çerçevede Bahçeli’nin kendisine herhangi bir talimatları olup olmadığını sormak istedi. 
 
"GÖRÜŞECEK BİR ŞEY YOK"
 
İddialara göre Bahçeli, davaya ihanet ettiğini düşündüğü Türkeş’in görüşme talebini reddetti. Bahçeli, özel kalemi aracılığıyla Türkeş’in görüşme talebine “Görüşecek bir şey yok” diyerek olumsuz yanıt verdi. 
 
Parti kaynakları Türkeş’in bu tavrını “Hangi yüzle arıyor. Gitsin Davutoğlu’na bağlılığını sunsun. Talimatı ondan alsın” sözleriyle değerlendirdi. Türkeş, Bahçeli’nin herhangi bir MHP milletvekilinin Seçim Hükümeti’nde yer almayacağına ilişkin kararına rağmen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teklifini kabul etmiş ve Seçim Hükümeti’nde Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmişti.