BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  POLİTİKA

Tuğluk'tan YSK kararına ilk yorum

BDP'nin desteklediği bağımsız aday Aysel Tuğluk, YSK'nın 7 adayın vetosunu geri çekmesiyle ilgili konuştu.

Abone ol

BDP'nin desteklediği bağımsız aday Aysel Tuğluk, YSK'nın veto yiyen 7 adaya adaylık olunu açan kararıyla ilgili,"Keşke bu olaylar yaşanmadan karar verilseydi" dedi.

BDP'nin desteklediği bağımsız Van milletvekili adayı Aysel Tuğluk, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince ''terör örgütü üyesi olmak''la suçlandığı davada ifade vermek üzere geldi.

Tuğluk, adliye girişi sırasında gazetecilerin YSK kararı ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

"İFADE VERMEK İÇİN GELDİM"

Adliye girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğluk, "Bir davada ifade vermek için geldim. Milletvekili olmadan önceki bir dosya ile ilgili. Uzun süredir duruşmasına katılamamıştım" dedi.

"YSK KARARI ÇOK OLUMLU"

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını da değerlendiren Tuğluk,"Çok olumlu, çok doğru bir karar verildi. Türkiye'nin gerçekten demokratikleşmesi özgürleşmesi açısından doğru bir karar oldu. Bir yanlıştan dönüldü. Keşke tüm bu olaylar yaşanmadan bu karar verilseydi.Bir takım sıkıntılar yaşadık. Doğru bir karar verilmesini Türkiye'nin bir kazanımı olarak görüyorum"diye konuştu.

ÖCALAN GÖRÜŞMESİ

Tuğluk daha sonra avukatı ile birlikte duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, davanın duruşmasının 14 Haziran 2011 tarihi olmasına rağmen hakkında zorla getirilme kararı verilen ve ifade vermeyen davanın tek sanığı Aysel Tuğluk'un avukatıyla birlikte mahkemeye gelmesi ve ifade vermek üzere talepte bulunması üzerine, resen oybirliğiyle duruşma açılmasına karar verdi.

Savunmasında hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Tuğluk, ''Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptım. İmralı'daki görüşmelerimiz vekil-müvekkil ilişkisi içerisinde geçmiştir'' dedi.

Görüşme içeriklerini yerel veya ulusal basına aktarmadığını, bu konuda basın açıklaması yapmadığını, gazetelerde yayımlanan haberlerin kaynağını bilmediğini ve suçsuz olduğunu savunan Tuğluk, beraatini talep etti.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar, ifadesi alınan sanık Tuğluk'un bu aşamada serbest bırakılmasını ve esas hakkında görüşünü hazırlaması için dosyanın kendisine gönderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Tuğluk hakkında çıkarılan ''zorla getirilme'' yazısının iadesi için yazı yazılmasına ve sanık Tuğluk yönünden esas hakkındaki görüşünü yazması için dosyanın Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar'a gönderilmesine hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

Tuğluk, bu dava kapsamında Doğan Erbaş, Okan Yıldız, Bekir Kaya, Ayşe Batumlu ve Devrim Barış Baran ile ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan hakkında 5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanıyor.