BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14

Tuğba Özay'dan olay Deniz Gezmiş paylaşımı!

Tuğba Özay'dan olay Deniz Gezmiş paylaşımı!

Rıdvan Dilmen'in Erdoğan'ı Deniz Gezmiş'e benzetmesinin yankıları devam ederken Tuğba Özay da bir paylaşımda bulundu ve ''Deniz olmak kolay değildir! Kolay değildir vatanın bölünmezliğini, birliğini savunurken emperyalizme karşı gelmek'' dedi.

Tuğba Özay'dan olay Deniz Gezmiş paylaşımı!

Rıdvan Dilmen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Deniz Gezmiş'e benzetmesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kızdırmıştı. Bahçeli Rıdvan Dilmen'e ''Türk sporunda önemli başarılar sağlamış olan bir sporcunun bir soru üzerine yorum yaparken bazı hatalar içine sürüklenmiş olduğunu ifade etmek istiyorum. Sahadaki şeytanlığını siyasete taşımasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na 'Parkasız Deniz Gezmiş' ifadesi ne Türk milletine yakışır ne Cumhurbaşkanlığına yakışır ne de Cumhurbaşkanlığına yapılan bir yalakalığa yakışır. Şiddetle reddediyorum ve Türk milletinden özür dilemesini istiyorum. Cumhurbaşkanı bir dönemin teröristinin özdeşi olarak takdim edilemez" diye konuşmuştu.

Tuğba Özay'dan olay Deniz Gezmiş paylaşımı!

Bahçeli'nin 'özür dile' çağrısına sosyal medya hesabından cevap veren Rıdvan Dilmen, "Sayın Bahçeli’nin açıklamasında; Sayın Cumhurbaşkanımızı bir teröriste benzettiğimi belirtip, aynı metin içerisinde benim Sayın Cumhurbaşkanımıza yalakalık yaptığımı düşünmesini anlamış değilim! Ben ne şeytanım, ne de yalakayım, 15 Ağustos 1962’de Nazilli’de doğmuş onurlu bir Türk vatandaşıyım. Benim dün akşam söylediklerimin altını üstünü çıkarıp, cımbızla çekilmiş cümlelerle beni suçlayıp, halkın önüne atmasını anlamış değilim! Yıllar önce Deniz Gezmiş’ in Filistin konusundaki mücadelesini, Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam Ülkeleri adına büyük bir lider olarak siyasi platformdaki Filistin mücadelesine benzetmişimdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın; kapitalist, emperyalist, “egemen güçlere”, Amerika’ya, İsrail’e baş kaldırıp cesaretle mücadele ettiğini bilecek kadar okur yazarım. Benden kimse özür beklemesin, özür dilenecek bir davranışta bulunmadığım yayının tamamı izlediğinde anlaşılacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Tuğba Özay'dan olay Deniz Gezmiş paylaşımı!

Rıdvan Dilmen'in yaptığı Deniz Gezmiş açıklamasının ardından sosyal medya adeta yıkıldı. Dilmen'in çıkışıyla ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı bunlardan biri de Tuğba Özay'a aitti.