BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Tuğba Özay kimdir Survivor'da dengeleri değiştirecek!

Tuğba Özay kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır soruları Survivor 2016'da cevaplarını buldu. Survivor 2016'da ünlüler kadrosunda olan Tuğba Özay uzun süre mankenlik yaptı. İddialı güzel Survivor'da tüm dengeleri değiştirecek.

Abone ol

Survivor 2016 heyecanlı başladı peki Tuğba Özay kimdir? Survivor 2016 ünlüler kadrosunda yer alan Tuğba Özay, uzun yıllar mankenlik yaptı. Peki güzellik derecesi olan Tuğba Özay kimdir, kaç yaşındadır ve kaç evlilik yapmıştır? İşte Survivor'da dengeleri değiştirecek Tuğba Özay'ın hayatı ve ilginç detaylar...

TUĞBA ÖZAY KİMDİR SURVİVOR ÜNLÜLER TAKIMI

Tam adı Nihal Tuğba Özay, 10 Şubat 1978 tarihinde, İzmir’de dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu olan ünlü manken Özay, “1995 Miss Model of the World” dünya güzellik yarışmasında ikinci seçilmiştir.



Ödüller kazanmış bir ders kitapları yazarı ve aynı zamanda şair olan babası Trabzon, öğretmen olan annesi Antalya kökenlidir.


1987'de İstanbul Yelken Kulübü'nde dalış ve yelken kurslarına katılan Özay, daha sonra Galatasaray Spor Kulübü'nde 10 sene profesyonel olarak yüzücülük yaptı. Fenerbahçe klübü tarafından keşfedilip voleybola geçiş yaparak 5 yıl profesyonel voleybol oynayan Özay, motosiklete de ilgi duymaktadır.

Mankenliğe 1994 Yılında Başladı!

Mankenliğe 1994'de bir Vakko defilesi ile başlamıştır. Aynı “Sonradan Görmeler” televizyon dizisinde bir yüzme hocası rolü oynamıştır.

Avrupa Yılın Manken-Modeli seçildi!

1995'de Miss Model of Turkey seçilmiş, ardından Miss Model of the World yarışmasında ikinci seçilmiştir. Aynı yarışmada en iyi vücutlu model ödülünü de almıştır.

1996'da Paris'te kısa bir modellik kariyerine başlamış ise de, Türkiye'ye dönmüş, ancak yine de aynı yıl Avrupa Yılın Manken-Modeli seçilmiştir.

Dizi Filmlerde Rol Aldı!

Bir çok dizi filmde rol alan Özay, 1997'de Mahsun Kırmızıgül ile “Hemşerim” TV dizisinde oynamış, “Aynalı Tahir” TV dizisinde bir yardımcı rol üstlenmiştir.

1998'de bir özel TV kanalında otomobil dünyası temalı bir program sunmuştur. 1999'de “Çiçek Taksi” TV dizisinde oynamıştır.Sonraki yıllarda, "Zehirli Çiçek", "Yapayalnız" ve "Bizim Otel" gibi TV dizilerinde önemli roller almıştır.

Mehmet Ali Erbil ile Çarkıfelek programını sunması kariyerinde belirleyici bir aşama olmuştur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde En İyi Manken-Model Seçildi!

2001 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde en iyi manken-model seçilmiştir. Ferhan Şensoy'un sahneye koyduğu “Dün Gece Ormanda Çok Komik Bir şey Oldu” oyunu ile öğrencilik yıllarının aşkı tiyatroya dönüş yapmıştır.

Türkiye’nin en tanınmış ve bir zamanların aranılan modelleri arasında yer alan Özay, güzellik yarışmalarında ki dereceleri ve modellikte ki başarısını bir çok dizi film de oynayarak ve sunuculuk yeteneğini sergileyerek perçinledi.

Video Kliplerde Oynadı!

Özay, “Dekolte” ve “Melekler Evi” adlı müzik eğlence programları sunuculuklarının yanı sıra, Fısıltı Dergisi, Zeyn Ayakkabı, Jandarma Güçlendirme Vakfı, Sabah Gazetesi, Star Live Dergisi, Schlafgut, Burda Dergisi reklam filmelerinde rol aldı. Ayrıca, 1994’te Nuray Hafiftaş ve Ufuk Bigay’ın, 1995’te Alihan ve Gökhan Güney’in 1997’de Mahsun Kırmızıgül’ün 1998’de Ferhat Güzel’in kliplerinde rol alan Özay, Yaşar, Selami Şahin, Arto ve Demet Akalın’ın kliplerinde de oynadı.

Türkiye’de İlk Olarak Aerobik VCD ve DVD’sini Çıkardı!

Kariyeriyle olduğu kadar özel hayatıyla da magazin basınının ilgisini çeken Özay,2003 yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Tuğba Özay’la Fitness” adlı ilk Türk yapımı Aerobik VCD ve DVD’sini yaptı.

Kısa bir süre sonra yine bir ilke imza atarak kariyerindeki 10 yıl anısına “Best of Tuğba Özay kataloğu”nu hayata geçirdi. 1 sınıf kalitedeki bu çalışması alanında ilk ve tektir.

Katalogdan elde edilen gelirle Tuğba Özay Ankara Çubuk’da hortum felaketinde yıkılan köy okulunu yeniden yaptırdı ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten ödül alarak onurlandırıldı.

Ortadoğu’nun Gisel’i!

2006 yılında İsrail basını kendisine ‘Ortadoğunun Gisel’i’ manşetleriyle gazetelerinde yer verdi.

2008 yılında kariyerinin zirvesinde olduğu bir dönemde başından talihsiz bir olay geçti. 5.5 ayının Paşakapısı Kadın ve Çocuk Tutukevi’de geçmesine neden oldu. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra Doğan Kitap’la anlaşarak tuttuğu günlükleri "Bedel" adlı kitabında romanlaştırdı.

İtalyan İş Adamı Ludovic Fattizzo İle Evlendi!

Tuğba Özay, 12 Mayıs 2009 tarihinde İtalya'nın Milano kentinde görkemli bir düğünle İtalyan İş Adamı Ludovic Fattizzo ile evlendi.

Ünlü Modacı Terrence Bray'ın Defilesinde Baş Manken Olarak Podyuma Çıktı!

27 Haziran 2009 da Monaco'da Prens Albert'in ev sahipliği yaptığı gecede ünlü modacı Terrence Bray'ın Unicef ve Kanser hastaları yararına düzenlenen defilede baş manken olarak podyuma çıkması basında büyük yankı uyandırdı.

2012 Yılında “Tropytürk” Yarılmasına Katıldı!

Tuğba Özay, 2012 yılında TV8’de yayınlanan ve Kenya'da yapılan “Tropytürk” yarışmasına katılmıştır.

Ayrıca 2013 tarihinde yayınlanan “Ben Burdan Atlarım” yarışmacıları arasında yer almıştır. Tuğba Özay’ın da aralarında bulunduğu yarışmanın birincisi, Önder Bekensir olmuştu.

Tuğba Özay Survivor 2016’da!

Özay, yapımcılığını ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın üstlendiği Survivor 2016 ünlüler takımında yer alıyor. Survivor 2016, 7 Şubat tarihinde TV8’de.