BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

TSK'ya FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı kararı var

FETÖ' TSK, BTK ve SPK yapılanmalarına İstanbul ve Ankara merkezli 46 ilde opersayon başlatıldı. FETÖ/PDY'nin TSK'daki yapılanmasına ilişkin 144, BTK ve SPK çalışanlarından 124 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Abone ol

Ankara merkezli 6 ilde, "ByLock" kullandığı tespit edilen 124 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenler arasında BTK ve SPK çalışanları ile FETÖ okullarında görevli kişiler de var. İstanbul'da ise FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına operasyon başlatıldı.144 kişi hakkında gözaltı karar var.

FETÖ' TSK, BTK ve SPK yapılanmalarına İstanbul ve Ankara merkezli 46 ilde opersayon başlatıldı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara  merkezli 6 ilde, "ByLock" kullandığı tespit edilen 124 kişi hakkında gözaltı  kararı verildi.  FETÖ'nün kapatılan eğitim  kurumlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı  bulunan 60 şüpheliden 30'u Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince  gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilenler arasında BTK ve SPK çalışanları da var.

TSK'YA OPERASYON

Aynı saatlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik  yürütülen soruşturmada, 144 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararı kararı üzerine  polis ekipleri, İstanbul merkezli birçok ilde operasyon başlattı. 

40 İLDE OPERASYON

Şüphelilerin yakalanması için 35 adrese eş zamanlı operasyon  düzenleyen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şu ana kadar  kentte 20 civarında kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Diğer şüphelilerin yakalanması amacıyla yaklaşık 40 ilde  operasyonların sürdüğü belirtildi.