BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

TSK'nın kozmik biriminde arama

Ankara'da askeri casusluk davası kapsamında bazı askeri birliklerde arama yapılıyor.

Abone ol

Geçen Mayıs ayında İzmir'de başlatılan 'askeri casusluk soruşturması' kapsamında Ankara'da 20 adreste arama yapılıyor.

Arama yapılan yerler arasında bazı askeri birlikler ile Jandarma Genel Komutanlığı ve TSK'nın kozmik birimi Özel Kuvvetler Komutanlığı da var. Soruşturma kapsamında 14'ü Ankara'da olmak üzere 16 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "askeri belgelerin ele geçirilmesi" soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı dalgası başladı.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NDA ARAMA

Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 16 ilde arama kararı çıkarıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, Ankara'da aralarında 28 Şubat soruşturmasını yürüten Mustafa Bilgili'nin de olduğu özel yetkili 6 Cumhuriyet savcısı, askeri noktalarda arama yapmak üzere adliyeden ayrıldı. Çok sayıda polis ve askeri personel ile adliyede görevli zabıt katipleri de savcılarla birlikte arama noktalarına gitti. Savcıların, gittikleri yerdeki arama işlemlerini bitirdikten sonra, arama kararı alınan diğer noktalara geçeceği ifade edildi. Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığı ve askeri birliklerde arama yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, GATA ve TSK'nın kozmik birimi Özel Kuvvetler Komutanlığı da var.

16 İLDE 51 GÖZALTI KARARI

Soruşturma kapsamında 7'si İzmir'de, 14'ü Ankara'da olmak üzere 51 kişi hakkında da gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Gözaltı kararı bulunanlar arasında muvazzaf askerlerin de olduğu kaydedildi. Ankara'da hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişinin Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA'da görev yaptığı, aralarında emeklilerin de bulunduğu belirtildi.

ASKERİ HAKİM ALBAYIN EVİNDE ARAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü “askeri casusluk” iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde arama yapılan askeri hakim albay Ali Rıza Bildik gözaltına alındı. Bildik, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DİYARBAKIR'DA ARAMA

Soruşturma kapsamında Diyarbakır'da 1 albay, 1 yüzbaşı ve 1 üsteğmenin evlerinde ve görev yaptıkları yerlerde arama yapılıyor.

GÖZALTINA ALINANLAR İZMİR'E GÖTÜRÜLECEK

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatında, soruşturmanın, “şantaj, kişisel verileri kayıt altına almak, suç işlemek için örgüt kurmak, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek” suçları kapsamında yürütüldüğü bilgisi de yer aldı.

Bir eskort kızın gözaltına alınmasıyla başlayan ve şantaj yoluyla askeri bilgileri ele geçirildiği belirtilen çeteye yönelik operasyonda şu ana kadar 13'ü muvazzaf asker 45 kişi tutuklanmıştı.

Gözaltına alınanların, Merkez Komutanlığı'ndan İzmir'e götürülmeleri bekleniyor.