BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

TSK'nın Afrin operasyonundan flaş ayrıntılar ÖSO'dan ayrılanlar hırsızlık...

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı özel kuvvetler dün Afrin kent merkezinde operasyona başladı. Operasyonun nedeni ise ÖSO'dan ayrılan bazı grupların kent genelinde hırsızlık ve yağmaya girişmesi olduğu bildirildi...

Abone ol

ÖZEL kuvvetlerin, Türkiye'nin kontrolündeki Afrin'de hırsızlık ve gaspa karşı operasyon başlattığı bildirildi. Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Türk Özel Kuvvetleri'ne (bordo berililer) bağlı birlikler ile onlara destek veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları dün sabaha karşı Afrin'de operasyon başlattı.

HIRSIZLIK VE GASP EYLEMLERİ... Operasyonun gerekçesinin ÖSO'dan ayrılan bazı grupların toplumun huzur ve güvenliğini bozan gasp ve hırsızlık gibi eylemleri olduğu belirtildi. 

SOYGUNCULARLA ÇATIŞMA ÇIKTI... Dün sabah saat 05.00 itibariyle başlayan operasyon sebebiyle sokağa çıkma yasağı ilan edilirken bazı soyguncuların çatışmaya girdiği ileri sürüldü.

BAZI SOYGUNCULAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ... Soyguncu gruplardan çok sayıda kişinin etkisiz hale getirildiği ve yaralananların olduğu operasyon gruplar etkisiz hale getirilinceye veya güvenlik güçlerine teslim olana kadar sürecek.

Afrin'in TSK'nın kontrolüne geçmesinin ardından bazı grupların bölge halkına karşı hırsızlık ve yağma eylemlerine giriştikleri iddiaları ve görüntüleri gelmiş, ABD Dışişleri Bakanlığı da "Afrin’den gelen yağma haberleri konusunda da kaygı duyuyoruz. Türk yetkililere, Afrin’deki duruma ilişkin kaygılarımızı defalarca ilettik" açıklaması yapmıştı.