BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  GÜNCEL

'TSK'dan son dakika PKK bombardımanı' iddiası

TSK savaş uçakları son dakika bombardımanıyla Kandil'e bağlı Avaşin kamplarını vurdu.

Abone ol

PKK yönetim kadrosunun ileri gelen isimlerinden Murat Karayılan'ın, dün yaptığı "Türkiye, Rojava'ya müdahale ederse biz de Türkiye'ye müdahale ederiz" açıklamasının ardından bugün TSK'ya ait savaş uçaklarının Kandil'deki Avaşin kamplarını vurduğu iddia edildi.

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA

Askeri kaynaklar dün Dağlıca üs bölgesine PKK tarafından saldırı düzenlendiği ve saldırı noktasına F16 savaş uçakları tarafından karşılık verildiğini açıkladı. Açıklamada Kuzey Irak'taki Kandil ve Avaşin bölgesine saldırı yapıldığı iddiaları yalanlandı.

PKK: TÜRK ORDUSU AVAŞİN'İ BOMBALADI

'HPG Basın İrtibat Merkezi'nin (HPG-BİM) Twitter adresinden paylaşılan bilgiye göre, "Türk Ordusuna Ait Savaş Uçakları Medya Savunma Alanlarımızdan Avaşin Alanını Bombaladı....Ayrıntılar birazdan verilecektir..." denildi. 

İşte o hesaptan paylaşılan bombardıman tweeti:

ekran-resmi-2015-06-30-17.06.56.png

Twitter hesaplarından ve örgüte yakın internet sitelerinden duyurulan iddiaya ilişkin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden herhangi bir açıklama gelmedi. 

Özgür Gündem'in Dicle Haber Ajansı'na dayandırdığı haberine göre (DİHA)  bombalamanın Oremar hattındaki Avaşin Alanını kapsadığı belirtiliyor.

"ATEŞKES TEK TARAFLI OLARAK TÜMDEN BİTMİŞTİR"

ANF'nin haberinde yer alan bilgilere göre, Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’nı bombaladığını bildirdi. Komutanlık, "Türk ordusu, yapmış olduğu bu son bombardıman ile ateşkesi tek taraflı olarak tümden bitirmiştir” dedi.

İşte örgüte ait internet sitesinden yapılan açıklama:

"Bugün sabah 09.10 ile 13.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları'na bağlı Avaşin bölgesinin, Şehit Rahime, Şehit Bager, Şehit Erdal, Şehit Gafur, Şehit Afad ve Şaxê Nêriya alanlarına yönelik olarak TC ordusuna bağlı çok sayıda savaş uçağı tarafından bir bombardıman gerçekleştirilmiştir. Sabah saat 06.00 itibarıyla Oramar (Dağlıca) Karakolu'ndan da aynı alanlara dönük yapılan tank, havan ve obüs atışlarıyla da desteklenen bu saldırılar sonucunda Şehit Gafur Tepesi ve Şaxê Nêriya alanlarında yangın çıkmış ve bu yangın halen devam etmektedir. Yapılan saldırı sonucunda şu ana kadar güçlerimizin herhangi bir kaybı söz konusu değildir. "

PKK MİSİLLEME YAPACAK MI?

Öte yandan örgüt tarafından yapılan açıklamada PKK'nın saldırıya karşı misilleme yapabileceği de belirtilerek, "Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak Medya Savunma Alanlarımıza yönelik yapılan bu saldırılara karşı misilleme hakkımızın saklı olduğunu belirtiyor, tüm demokratik kamuoyunu ve yurtsever halkımızı bu ve benzeri saldırılara karşı duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyoruz."denildi, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2013 yılından beri bölgeye askeri yığınak yaptığı iddia edildi.

DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Kuzey Irak'ın Avaşin bölgesinin bombalandığı yönündeki iddialar sorulan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "İnşallah ateşkesin fiilen bozulduğuna dair bir durum değildir. Savaş uçaklarının Kandil'i bombaladığına dair haberler geliyor fakat teyit edemedik henüz. İnşallah doğru değildir. İçeride karşılıklı fiili ateşkesin biz tahkim edilmiş ateşkese dönüştürülmesini beklerken içerideki ateşkes de bozulursa PKK bölgelerine savaş uçağıyla operasyon yapılıp yeniden çatışma durumuna geçilirse bu hiçkimsenin yararına bir durum olmaz" diye yanıt verdi.