BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,97
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan PKK operasyon haberleri Hedefler vuruldu

TSK, PKK operasyonu... Malatya'dan kalkan F4 uçakları terör örgütü PKK'ya ait 4 hedefi vurdu. Son dakika haberine göre, Şırnak'ta düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu.

Abone ol

TSK, PKK operasyonu kapsamında Dağlıca Üs Bölgesi'nde yapılan hava topu saldırısının ardından Malatya Erhaç'ta 2 adet F4 uçağı havalandı. Son dakika haberlerine göre, Hava operasyonu başlatılan bölgelerde PKK'lı teröristlerin bulunduğu 4 hedef vuruldu.

NÖBET KULÜBESİ VURULDU 1 ŞEHİT

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan PKK saldırısında nöbet kulubesinde nöbet tutan 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

İlçe merkezinde bulunan 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı bahçesindeki nöbet kulubesine bugün saat 15.30 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi. 2 askerin nöbet tuttuğu kulübeye yönelik saldırıda el yapımı parça tesirli bombanın patlaması üzerine kulübede nöbet tutan 2 asker yaralandı. Bombalı saldırı sonrası saldırganlar olay yerinden kaçarken, yaralı 2 asker helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden birinin şehit oldu. Kaçan saldırganların yakalanması amacıyla bölgede çalışma başlatıldı.

tskdan-pkk-hava-operasyonu-hedefler-vuruldu.jpg

ŞIRNAK'TA ASKERİ ARACA SALDIRI: 2 ŞEHİT

Şırnak merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde, terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı.

Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki uzman çavuş ve 1 eri şehit etti, bir er ve köy korucusunu da yaraladı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın askeri araca yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerin isimleri belli oldu.

Saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'nin Kadirli ilçesi nüfusuna, şehit Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın ise Diyarbakır'ın Hani ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Saldırıda yaralanan Jandarma Er Kadir Akpınar'ın Ordu nüfusuna kayıtlı olduğu ancak İstanbul'da ikamet ettiği, korucu Hasan Akyol'un ise Araköy köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

şirnak-son-dakika-kötü-haber-şehitler-var.jpg

PERVİN BULDAN'IN AKRABASI YARALANDI

İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki 7'nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığına, terör örgütü PKK mensupları tarafından ağır makineli tüfek ve havan topuyla saldırı düzenlenmişti.

Tabur komutanlığında herhangi bir zayiatın oluşmadığı saldırıda, havan topunun Dağlıca köyündeki bir evin yakınına düşmesi sonucu, evlerinin önünde oynayan ve bacağına şarapnel parçası isabet eden 6 yaşındaki Nurşin Buldan yaralanmış, askerlerce ilk müdahalesi yapılan çocuğun, durumunun iyi olduğu kaydedilmişti. Terör saldırısında yaralanan Nurşin Buldan'ın, HDP'li Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan'ın akrabası olduğu belirtildi.

tskdan-pkk-hava-operasyonu-hedefler-vuruldu.20150804155543.jpg

TSK'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Bölücü terör örgütü PKK'lılar tarafından bazı kentlerde askeri unsurlara saldırılarda bulunuldu. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurtiçi olaylar" başlığı altında bilgiler yer verildi.

Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu teröristler, Hakkari'nin Çukurca ile Diyarbakır'ın Kulp ilçelerinde ve Şırnak'ta jandarma komutanlıklarına, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de askeri unsurlara uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Diyarbakır'ın Silvan, Bingöl'ün Kiğı ve Bitlis'in merkez ilçelerinde taktik tekerlekli zırhlı araçlara el yapımı patlayıcı madde ile saldırılarda bulunuldu. Silvan'daki saldırıda bir uzman çavuş hafif yaralanırken, askeri araçlarda hasar meydana geldi.

tskdan-pkk-hava-operasyonu-hedefler-vuruldu.20150804152454.jpg

VAN'DA ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI

Van'ın Gevaş ilçesinde askeri araca bombalı saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezinden İlçe Jandarma Komutanlığına giden askeri aracın Karşıyaka Mahallesi'nden geçişinden bir müddet sonra terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı infilak etti. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ŞIRNAK'TA 6 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak'ın Silopi ve Hakkari'nin Çukurca ilçelerinde toplam 6 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Muş'ta gerçekleştirilen operasyonlarda ise bölücü terör örgütü adına faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle toplam 8 kişi gözaltına alındı, bu kişilerle birlikte bir M-16 piyade tüfeği, bir tabanca ve bunlara ait şarjörler, 2 el bombası ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Mardin-Midyat'ta bölücü terör örgütü mensubu teröristler, Midyat-Nusaybin karayolunda bir kamyon ve bir çekiciyi, Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üstünde de bir tırı durdurarak yaktı.

Hatay Arsuz'da, Yelligedik Tepe bölgesinde el yapımı patlayıcı kullanılarak yüksek gerilim hattı direği devrilirken, Ağrı Eleşkirt'te İran-Ankara doğalgaz boru hattına yerleştirilen patlayıcı düzenek etkisiz hale getirildi.

HAKKARİ'DE ATEŞ AÇILDI

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, PKK'lılar ilk saldırıyı dün saat 12.10'da Çukurca'da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesine yaptı. Üs bölgesine 3 havan mermisi atıldı, uzun namlu silahlarla ateş açıldı. Saat 20.00'de ise bir grup terörist Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı'na, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Yapılan saldırılarda can kaybı ve yaralanan olmazken, saldırıya anında ateşle karşılık verildiği belirtildi.

Bu arada, dün saat 11.55'de 1 PKK'lı da 2’nci Hudut Tugay Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

BİNGÖL'DE MAYINLI SALDIRI

Bingöl, Kığı'da terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayın, askeri aracın geçişi esnasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda can kaybı yaşanmadı, zırhlı araçta hasar oluştu. Alınan bilgiye göre, Bingöl-Kiğı karayolunun 62'nci kilometresindeki Bingöl-Karakoçan yol ayrımında, terör örgütünce yola döşenen uzaktan kumandalı mayın, yol güvenliğini sağlayan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamanın şiddetiyle yolda geniş bir çukur oluştu. Olayda can kaybı yaşanmazken, zırhlı araç hasar gördü. Saldırganların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

tskdan-pkk-hava-operasyonu-hedefler-vuruldu.20150804152424.jpg

HAKKARİ YÜKSEKOVA EMNİYETİ'NE SALDIRI

Yüksekova Emniyet Müdürlüğüne terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, motosikletli 2 terör örgütü mensubu tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Saldırıya emniyet güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine ilçe merkezinde çatışma çıktı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmada can kaybının yaşanmadığı, roket mermisinin isabet ettiği binada hasar oluştuğu belirtildi. Olayın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için ilçe genelinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu arada, ilçe merkezinde yaşanan çatışma nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazı esnaf da kepenk kapattı.

HAKKARİ'DE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Hakkari Valiliği, son zamanlarda Hakkari ve ilçelerinde artan PKK saldırılarına karşı il ve ilçe merkezlerine bağlı bazı bölgeleri güvenlik nedeniyle 05 Ağustos 2015 günü saat 00.01'den, 19 Ağustos 2015 günü saat 23.59'a kadar 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan ederek, sivillerin giriş ve çıkışlarına yasakladığını açıkladı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü Terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla, bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır" denildi.

Valilik Açıklamasındaki Hakkari merkez ve ilçelerinde özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgeler, şu şekilde sıralandı:

"Bu tedbirler kapsamında, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince, Yüksekova İlçesi sınırlarında bulunan, Dağlıca ve Çevresi (Dikenpınarı Mevkii – Alandüz Mahallesi -Dilekli Yaylası - İkiyaka Dağları- Belkıstepe arasında kalan bölge. İki Yaka Dağları-Sat Sivrisi (Evretküme Sırtı -Gevenakurkitepe - Ömerkuyusutepe - Karanişritepe - Sernohola Sırtı -Şervinetepe - Lebaydektepe - Havretepe - Kahta Yayla Mevkii - Bozkaya Mahallesi Batısı - Dağlıca Dağları - Eşektepe arasında kalan bölge) İlimiz Merkez sınırları içerisinde bulunan, Meydanpürümüz (Çanaklı Köyü - Oğul Köyü -Yoltepe Mevkii -Arsan Dağı -Katırgediği arasında kalan bölge) 05 Ağustos 2015 günü saat 00.01’den 19 Ağustos 2015 günü saat 23.59’a kadar "Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır."

İSKENDERUN'DA TACİZ ATEŞİ

Saat 16.15'de PKK'lıların barındığı Amanos Dağı eteğinde, ilçeye bağlı Karayılan Mahallesi'nde Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na ateş açılınca askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 5 dakika süren çatışmanın ardından teröristler ormanlık alana doğru kaçmaya başladı.

Kaçarken izlerini kaybettirmek isteyen teröristler, ormanlık alanda 2 farklı noktada yangın çıkardı. Ölen ve yaralananın olmadığı çatışmanın ardından teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Bir mahalle sakini, teröristlerin saldırısına askerlerin karşılık verdiğini belirterek, "Çatışma oldu. Askerlerimiz elinden geleni yaptı, silahlarla karşılık verdi" dedi.

PKK'lı teröristler, İskenderun Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na 25 Nisan 2012'de uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırmış, olayda 2 asker yaralanmıştı. Hafta başında aynı dağdaki Radar Komutanlığı'na da taciz ateşi açılmıştı.

TAKSİM'DE BOMBA PANİĞİ

Beyoğlu Talimhane'de bulunan şüpheli paket nedeniyle güvenlik tedbirleri alındı. Polisin, Taksim'e çıkan tüm yollarda kontrollü geçiş sağlaması nedeniyle, trafik durma noktasına geldi.