BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan TSK'nın nefes kesen 'Denizkurdu' tatbikatında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Denizkurdu 2015" tatbikatının en önemli bölümü "Seçkin Gözlemci Günü" tatbikatına ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla katıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nın en önemli kısmı olan "seçkin gözlemci" gününe katılmak için helikopterle TCG Salihreis Fırkateyni'ne geldi. Erdoğan'ı taşıyan Cougar tipi askeri helikopter, Ege Denizi'nin Türk karasularında seyir halindeki TCG Salihreis Fırkateyni'ne indi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nın en önemli kısmı olan "seçkin gözlemci günü" başladı.

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edilen "Denizkurdu 2015" tatbikatının en önemli bölümü olan ve bugün başlayan "Seçkin Gözlemci Günü"ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılmadı.


rdogan.jpg

erdogan.20150523152318.jpg


SEYİR HALİNDEKİ GEMİYE İNDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gemiye gelişinde Genelkurmay Başkanı Vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları karşıladı.

ÖNCE KOMUTA KADEMESİ GEMİYE GELDİ

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde gerçekleştirilen tatbikatın "seçkin gözlemci günü", TCG Salih Reis Fırkateyni'nin Aksaz Deniz Üs Komutanlığı rıhtımından ayrılmasıyla başladı.

Fırkateyn, limandan ayrılmadan önce komuta kademesi gemiye geldi. Gemiye ilk olarak Donanma Komutanı Koramiral Kösele çıktı. Ardından gelen Genelkurmay Başkanı vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, geminin güvertesinde törenle karşılandı.

necdet-ozel.20150523121955.jpg

ERDOĞAN DA TATBİKATA KATILACAK, ORG. ÖZEL YOK...

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edilen "Denizkurdu 2015" tatbikatının en önemli bölümü olan ve bugün başlayan "Seçkin Gözlemci Günü"ne  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacak, fakat prostat ameliyatı olduğu için 8 Mayıs'tan beri raporlu olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in katılmayacağı öğrenildi.

erdogan-recep-tayyip.jpeg

DOKTORLARDAN ÖZEL'E İZİN ÇIKMADI

Doktorların, kısa süre önce kontrolden geçen Orgeneral Özel'in tam gün boyunca yorucu geçecek tatbikata katılmasını sağlığı açısından uygun bulmadığı öğrenildi. "Seçkin Gözlemci Günü"nde, Özel'e vekalet eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar aynı zamanda Genelkurmay Başkanı'nı da temsil ediyor.

tsk-tatbikat-2.jpg

SİLİSTİRE ÇALINDI, MENDİ GEMİYE ÇIKTI

Orgeneral Akar, gemiye çıkışında denizcilere özgü "silistire" adı verilen selamlama düdüğü çalındı. Güverteye çıkışında önce Türk Bayrağı'nı selamlayan Akar, Donanma Komutanı Koramiral Kösele ve gemi komutanının ardından tören mangasını selamladı.
Orgeneral Akar'ın ardından gemiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi gemiye çıktı.

tsk-tatbikat-3.jpg

ERDOĞAN GEMİYE HELİKOPTERLE İNECEK

Komuta kademesinin yerini almasının TCG Salih Reis, limandan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "seçkin gözlemci günü"ne öğle saatlerinde katılması bekleniyor. Erdoğan, tatbikatın sancak gemisi TCG Salih Reis'e, gemi seyir halindeyken helikopterle inecek.

tsk-tatbikat-5.jpg 

TATBİKAT, EGE VE DOĞU AKDENİZ'İN TÜRK KARASULARINDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2015 yılı tatbikatlar programına istinaden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanan Denizkurdu Tatbikatı, Donanma Komutanlığınca 14-28 Mayıs tarihlerinde Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'in Türk karasularında gerçekleştiriliyor.

Tatbikatla gerçek hedeflere fiili güdümlü mermi atışları icra ederek birlik ve gemilerin harbe hazırlık seviyelerinin geliştirilmesi, harp kabiliyetlerinin en yüksek düzeye ulaştırılması, birlik ve personelin görevlerine olan alışkanlıklarının artırılması amaçlanıyor.
Denizkurdu 2015 Tatbikatı, birlik ve gemilerin Gölcük, Erdek, Foça ve Aksaz limanlarından 14 Mayıs'ta hareketiyle başladı, harbe hazırlık eğitimleri ile askeri senaryoya dayalı serbest oyun faaliyetleri icra edildi.

tsk-tatbikat.jpg

Eğitimlerin ardından birlik ve gemiler 18-19 Mayıs tarihlerinde İzmir, Foça, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Aksaz limanlarını ziyaret etti, gemiler halkın ziyaretine açıldı.
Tatbikatın seçkin gözlemci gününde, su üstü gemileri ve helikopterler yüksek eğitim seviyelerini sergilemek için Aksaz Deniz Üssü'nden hareketle Aksaz açıklarında su üstü hedeflerine 2 farklı tip güdümlü mermi ve top atışları gerçekleştirilecek.

tsk-tatbikat4.jpg 

GÜDÜMLÜ MERMİ ATIŞLARI YAPILACAK

Atışlar kapsamında Sea Hawk helikopterinden su üstü hedeflerine karşı kullanılan Hellfire güdümlü mermisi ile fırkateynlerden hava ve su üstü hedeflerine karşı kullanılan Sea Sparrow güdümlü mermisi atışları icra edilecek.

Tatbikata 11 fırkateyn, 6 korvet, 21 hücümbot, 8 denizaltı, 4 mayın avlama gemisi, 15 yardımcı sınıf gemi, 6 karakol gemisi, 8 SAT, 4 SAS timi, 4 deniz karakol uçağı ve 16 helikopter ile 1 sahil güvenlik arama kurtarma gemisi, 20 sahil güvenlik botu, 4 sahil güvenlik helikopteri ile sahil güvenlik deniz karakol uçağı katılıyor. Tatbikatta Hava Kuvvetleri Komutalığının unsurları ile havadan ihbar ve kontrol uçağı da yer alıyor.