BIST 9.450
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.495,37
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan ihraç edilen subaylar ve generallerin sayısı

TSK'dan ihraç edilen askerlerin sayısı ne kadar oldu, bu askerlerin ne kadarı subay ve astsubay? Milli Savunma bakanlığı ihraç edilenlerin sayısını açıkladı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığından (HKK) 73 askeri personelin daha Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişkisinin kesildiğini bildirdi.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından, konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında HKK'dan 73 askeri personelin daha TSK ile ilişkisinin kesildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

-"Personel ihraçları azami hassasiyet gösterilerek yapılıyor. Ülkesiyle, milletine bağlı kahraman askerlerimiz görevlerini başarıyla sürdürüyor. Ordumuz, FETÖ'cü hainlerden temizlendikçe çok daha güçlenerek milletimizin hizmetine devam ediyor."

66 SUBAY İHRAÇ EDİLDİ

TSK ile ilişkisi kesilenler arasında general rütbesinde personel bulunmadığı, ihraç edilenlerin 66'sının subay, 7'sinin astsubay olduğu öğrenildi. 

Böylelikle Milli Savunma Bakanlığı tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bugüne kadar 151'i general toplam 4 bin 600 askeri personelin orduyla ilişiği kesilmiş oldu.