BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan flaş açıklama: Afrin kent merkezi kuşatıldı

TSK, 12 Mart'tan itibaren Afrin kent merkezinin kuşatıldığını açıkladı. TSK ve ÖSO, sivillerin güvenli çıkışına imkan sağlayacak bir koridor oluşturdu. Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3393 teröristin etkisiz hale getirildi. Afrin’de Mağaracık ve Dermeşkanlı köyleri teröristlerden temizlendi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin'de ÖSO grubuyla birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili olarak yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekatı başarıyla devam ediyor. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 393." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan TSK, yeni yaptığı açıklamada: "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatıldı." dedi.


Ayrıca TSK ve ÖSO, Afrin'de Masaracık, Karabaş ve Aşağı Kefer Dali köylerini teröristlerden temizledi.

AFRİN'E İNSANİ KORİDOR: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin ilçe merkezinin kuşatmasını tamamladı ve sivillerin güvenli çıkışını kolaylaştıracak bir koridor hazırladı.

İKİ KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK tarafından 20 Ocak'ta, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 53'üncü güne girildi. Afrin’de Mağaracık ve Dermeşkanlı köyleri teröristlerden temizlendi.


Genelkurmay Başkanlığı'nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekâtın başından bu yana 46'sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 393 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Afrin'den kaçıyorlar! Siviller için 2 kapı açıldı...Afrin'den kaçıyorlar! Siviller için 2 kapı açıldı...Afrin'den kaçıyorlar! Siviller için 2 kapı açıldı...Afrin'den kaçıyorlar! Siviller için 2 kapı açıldı...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

3 KULEDEN ÇEVREYİ GÖZETLİYORLARDI
Öte yandan TSK'nın Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin kent merkezi yakınındaki köylerde de denetimi sağlamaya başladı. Dün, Afrin kent merkezine birkaç kilometre mesafede bulunan Basilhaye köyünün bulunduğu bölgede köyle aynı ismi taşıyan tepede teröristlerin, inşa ettiği 3 kuleden çevreyi gözetlediği belirlendi.

KULE BÖYLE İMHA EDİLDİ
Bölgeye operasyon düzenleyen TSK destekli Özgür Suriye Ordusu güçlerinin ilerleyişini tepede bulunan kulelerdeki keskin nişancılar engellemeye çalıştı. Aynı sırada havadan görüntü alan insansız hava araçlarından bazı terörist grupların da ÖSO grubunun bulunduğu bölgeye doğru hareketliliği saptandı. Bunun üzerine koordinatı belirlenen bölgeye hava operasyonu düzenlendi. Koordinatları belirlenen kulelerden biri, savaş uçağı tarafından imha edildi. Bombardıman sırasında vurulan kuleden yükselen alev topu, bir ÖSO üyesinin cep telefonu kamerasıyla da saniye saniye kaydedildi.

KONTROL SAĞLANDI
Kulenin imhasının ardından ÖSO üyeleri önce Baslihaye tepesinde kontrolü sağladı, çatışmaların ardından da Basilhaye köyünü terör örgütünden arındırarak özgürleştirdi.

TSK: AFRİN KENT MERKEZİ KUŞATILDI
Genelkurmay Başkanlığı'nca Afrin'deki terör örgütlerine yönelik 53 gündür sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nın son durumuna ilişkin açıklama yapıldı. Afrin kent merkezinin kuşatılarak, harekat için kritik öneme sahip bölgelerin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, 'Zeytin Dalı Harekatı'nın planlandığı şekilde sürdürüldüğü kaydedildi. TSK tarafından yapılan açıklama, şöyle:

Afrin haritasına bakın! 3 günde Afrin'de nereden nereye gelindi?

"Zeytin Dalı Harekâtı ile sadece PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün değil aynı zamanda DEAŞ terör örgütünün de etkisiz hale getirilmesi hedeflenmektedir. Harekât kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren 3393 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da harekat esnasında sivil/masum bölge halkının zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaya devam edilmektedir. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."