BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan flaş açıklama 9 PKK'lı öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, Faraşin'de 9 PKK'lı öldürüldüğünü, bomba yüklü araçlar vuruldu.

Abone ol

TSK'nın Faraşin operasyonunda 9 terörist öldürüldü. İncenel Dağı'nda mağara önünde bulunan teröristler İHA yardımıyla vurulurken, aynı bölgenin 300 metre yakınında bulunan bir başka terörist grupta İHA BAYRAKTAR ile etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Faraşin operasyonuna ilişkin yeni bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Faraşin operasyon bölgesi batısındaki İncenel Dağı'nda mağara önünde İHA ile vurulan teröristlerin 300 metre yakınında 6 kişilik başka bir görüntü alınması üzerine Silahlı İHA BAYRAKTAR ile 5 terörist daha daha etkisiz hale getirilmiştir.

Faraşin operasyonunda son 24 saat içerisinde 8 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Şırnak Valiliği ise Beytüşebbap Faraşin bölgesinde yürütülen operasyonda 9 PKK'lının öldürüldüğünü ve 2 bomba yüklü aracın imha edildiğini bildirdi..

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Şırnak’ta yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında çıkan çatışmada 2 teröristi etkisiz hale getirildi.

Faraşin operasyon bölgesi batısındaki İncenel Dağı’nda uyku tulumu içinde uyuyan iki terörist İHA Bayraktar ile tespit edildi. Teröristlerden biri etkisiz hale getirilirken, diğeri yaralı halde sürünerek mağaraya girdi.

DÜNKÜ OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Ayrıca Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir komutasındaki 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı unsurları tarafından 13.25’te yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında çıkan çatışmada 2 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, etkisiz hale getirilen teröristlerin yanında 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 10 adet dolu şarjör, 3 adet el bombası, 2 adet sırt çantası, 1 adet akü, 1 adet güneş paneli, 1 adet bixi mühimmatı, 197 adet boş bixi mühimmatı kovanı, 4 adet Kaleşnikof mühimmatı, 1 adet pimi çekilmemiş el bombası, 17 adet M-16 boş kovanı, 5 kilogram kubar esrar, 1 adet askeri uyku tulumu, 1 adet walkie/talkie telsiz ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Bölgedeki bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin tespit edildiği alanlara ise dağ topçusu ile atışlar yapıldığı bildirildi.

Şırnak JÖH Tabur Komutanlığı unsurları tarafından 14.00’da Aşağı Erdemli Mahallesi bölgesinde sözde bölücü terör örgütü şehitliği olarak kabul edilen yerde, terör örgütüne ait sembol nitelikli yapılar ile bölgede tespit edilen terkedilerek tuzaklanmış, bomba yüklü iki adet plakasız araç imha edildi. Operasyon kapsamında 08.00-20.00 saatleri arasında 24 araç ve 177 şahsın kimlik sorgulaması yapıldı, 5 şahıs gözaltına alındı. Operasyon bölgesinde bulunan ve şüpheli görülen ev ve eklentilerinin aramaları Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden yapıldı ve terör örgütüne ait çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.