BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,66
ALTIN 2.490,69
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan El Bab'a komando sevkiyatı!

KİLİS’in Elbeyli ilçesi üzerinden Suriye’nin Halep kentine bağlı El Bab ilçesine askeri sevkiyat yapıldı. TSK jetleri de gece El Bab'da saldırı yaptı.

Abone ol

EL BAB için TSK askeri sevkiyat yaparken havadan da jetlerle bombardıman yapıldı. 

Dün akşam saatlerinde savaş uçaklarıyla yapılan hava harekatında DEAŞ terör örgütüne ait 9 hedefin imha edildiğini duyuruldu.

TSK'dan yapılan açıklamada, '06 Aralık 2016 tarihinde 21.12-21.54 saatleri arasında Suriye El-Bab bölgesinde, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait  savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgede tespit edilen ve DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan dokuz hedef (4 barınma yeri, 3 karargâh,1 toplanma yeri,1 tank) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.' ifadelerine yer verildi.

EL BAB'A KOMANDO SEVKİYATI

TSK bir yandan da El Bab'a kara birlikleri sevkediyor. Adana 6. Kolordu Komutanlığı'ndan ve batı illerinden yola çıkan tank birlikleri, mekanize piyade birlikleri, istikam birlikleri onlarca Leopard A2-4 tankları, zırhlı personel taşıyıcısı, kirpi, askeri iş makineleri ve terörle mücadelede bulunan subay, astsubay ve uzman çavuşlardan kurulu profesyonel komando birlikleri Çobanbey üzerinden Halep kentine bağlı El Bab ilçesine geçiş yaptılar.

Son olarak ise çok sayıda zırhlı personel taşıyıcısı sevk edildi.