BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan El-Bab'a hava harekatı

TSK, El Bab civarındaki DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan 8 hedefe hava hava harekatı düzenlendiğini açıkladı

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, El Bab civarındaki Kabbasin, Bzaghah, Şabviran ve Al-Arimah bölgelerindeki DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan barınma yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 8 hedefe hava hava harekatı düzenlendiğini açıkladı

Bugün Suriye'nin kuzeyinde bulunan El Bab civarındaki Kabbasin, Bzaghah, Şabviran ve Al-Arimah bölgelerine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen ve DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan barınma yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 8 hedef ateş altına alınarak imha edildi. Görevlerini tamamlayan savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğü belirtildi.

3 TÜRK ASKERİ YARALANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 92 günden bu yana yürütülen ’Fırat Kalkanı Harekatı’nda görevli 3 Türk askeri, terör örgütü DEAŞ’ın saldırısı sonucu yaralandı. Saldırının ardından DEAŞ unsurlarının bulunduğu bölge ateş altına alınırken, sınır hattına getirilen yaralı askerler ise ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanan askerlerin sağlık durumlarını iyi olduğu belirtildi.