BIST 9.534
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.475,36
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan açıklama! PKK hedefleri tek tek...

Genelkurmay, terör örügütü PKK'ya operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda PKK'nın barınakları imha edildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak ve sığınakların düzenlenen hava harekatıyla imha edildiğini açıkladı.

Genelkurmay'ın açıklamasında ayrıca Hakkari'de bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin silah ve mühimmatıyla birlikte yakalandığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan diğer bilgiler ise şöyle:

EL YAPIMI BOMBA İMHA EDİLDİ

* Diyarbakır / Lice’de icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca önceden döşenen toplam altı adet tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı tespit edilerek imha edilmiş, üç ayrı sığınakta yapılan aramada Bölücü Terör Örgütüne ait; dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve silahlara ait 200 adet mermi, bir adet RPG-7 roketatar ve silaha ait üç adet mühimmatı, 27 adet Doçka uçaksavar silahı mühimmatı, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve kasaturası, iki adet gece görüş dürbünü, iki adet el dürbünü, iki adet çadır, 11 adet El Yapımı Patlayıcı maksadıyla hazırlanmış mutfak tüpü ve 250 m kablo, bir adet akü, 150 gr esrar, çok miktarda yiyecek, giyecek ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

* Hakkâri’de, Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist, silah ve mühimmatı (iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 10 adet şarjör ve 253 adet mermi) ile birlikte yakalanmıştır.

YAŞAM MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ

* Bingöl’de icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan dokuz adet sığınakta muhtelif yiyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiş, tespit edilen bir adet tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı düzeneği imha edilmiştir.

* Muş’da icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta; üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 53 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, muhtelif miktarda yiyecek, yaşam ve ilk yardım maksatlı sağlık malzemesi ele geçirilmiştir.

* Şırnak / İdil’de Bölücü Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen üç şahsın ev ve yakınındaki arazide yapılan aramada; iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait 906 adet mermi, iki adet av tüfeği, 25 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirilmiştir.

PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ

* Şırnak / Uludere ve Hakkâri / Yüksekova’da, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca önceden döşenen iki adet El Yapımı Patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir.

* Hakkâri / Şemdinli’de Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak ve sığınaklar icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiştir.