BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.242,34
HABER /  GÜNCEL

TSK'daki bomba istifalar gerçek sebep bakın neymiş!

Türk Silahlı Kuvvetleri- TSK'dan istifa eden Orgeneral Kamil Başoğlu ve Orgeneral İhsan Uyar'ın istifa nedenleri belli oldu. Komutanların istifa etme nedenlerine ilişkin Ankara kulislerinde konuşulan detaylar haberimizde.

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu istifa etti.

İstifaların nedenleri ise Ankara kulislerini hareketlendirdi. Orgeneraller Başoğlu ile Uyar, aslında bugünkü YAŞ toplantısına katılacak isimler arasındaydı. Ancak iddialara göre YAŞ üyeleri arasından isimleri dün akşam çıkarıldı. 

DÜN AKŞAM İSTİFALARINI VERDİLER

İki komutanın istifasının dün gece OHAL kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararname kapsamında 1684 askerin uzaklaştırılmasıyla TSK tarihinde en büyük tasfiyenin yapılmasından sonra geldiği ileri sürüldü.

Kulislerle istifa ile ilgili şu iki iddia konuşuluyor:

1- Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nın dün yaptıkları üçlü toplantıda her iki komutanın yerine rütbe bekleme yapılmadan yeni atama yapılmasının kararlaştırılması üzerine Orgeneral Akar’ın iki komutanın istifa etmelerini istemesi.

2- TSK içindeki FETÖ’cü yapılanmanın önüne geçilmesinde TSK komuta kademesi gereken özeni gösteremediği için kamuoyundan gelen “Komutanların istifa etmesi gerekir” çağrılarına uymak. İki komutan toplantı öncesi YAŞ heyetinin Anıtkabir’e yaptığı ziyarette yer almadı. GATA’da tedavi gören Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin ise heyet içinde yer aldığı görüldü. İki komutanın istifasından sonra YAŞ 3 eksikle toplanıyor. Darbe girişimi nedeniyle tutuklu olan ve TSK’dan uzaklaştırılan YAŞ üyesi Akın Öztürk de toplantıda yok.