BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

TSK'da son dakika 7 general ve amiral istifa etti

TSK'dan beklenen son dakika istifalar duyuruldu. 7 generel ve amiral TSK'daki görevlerinden emekliliklerini isteyerek istifa etti. TSK'daki emeklilik başvuruları 18 Ağustos'ta onaylandı. Peki generaller neden istifa etti? İstifaların perde arkasına ilişkin bomba iddialar var.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri-TSK'da beklenen istifalar son dakika haberiyle geldi. TSK'da 7 general ve amiral istifa etti. İstifalara gerekçe olarak emeklilik gösterilse de perde arkasında konuşulanlar dikkat çekici. İstifaların komutanların kendi istekleriyle değil üst kademeden gelen telkinlerle olduğu söyleniyor. Bunun sebesi ise sözkonusu generallerin birinci derece yakınlarının isimlerinin ByLock listesinde olduğu iddiası. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan emeklilik isteklerine ilişkin gelen açıklamada ise "Emeklilik başvuruları 18 Ağustos'ta onaylandı. Emeklilik talepleri atamalarla ilgili değil" denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli 7 general ve amiralimiz, atama çalışmalarından önce kendi istek ve iradeleriyle emeklilik talebinde bulunmuşlardır. Yapılan değerlendirme sonucunda bakanlığımızca emeklilik başvuruları 18 Ağustos 2017 tarihinde onaylanmıştır. Söz konusu personelin emeklilik işlemlerinin, 20 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan general/amiral atamalarıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.''

SAYI DOĞRU ÇIKTI

TSK'da beklenen istifaları ve gerekçelerine ilişkin konuşulanları bugün Türkiye gazetesi yazarı Nuri Elibol köşesinden aktarmıştı. 

İstifa hazırlığının doğru olduğunu belirten Nuri Elibol, sayının 10 değil 7 olduğunu yazmıştı. Asıl bomba ise istifa sebepleriyle ilgili. İddiasına göre generaller kendi rızalarıyla değil, üst kademeden gelen telkin sonucu istifa ediyorlar. Zira bu kişilerin en yakınları ByLock listesinde çıktı.

İşte Nuri Elibol'un aktardığı olay iddia;

"10 generalin daha istifa dilekçesi hazırladığı” iddiaları gazetelere yansımıştı. Bu iddianın gerçek olup olmadığını araştırdık. İddia doğru. 7 general ve amiral istifa dilekçesi vermiş. General ve amirallerden 5 ya da 6’sı geçen yıl terfi ettirilmiş. Herhâlde 6’sı tuğgeneral, 1’i de tümgeneral. Ancak bunlar kendi iradeleri ile değil sanırım komuta kademesinin talebi ile istifa dilekçesini hazırlayıp sunmuşlar.

İstifası istenen general ve amirallerin 1. derecede yakınları “Bylock“ kullanıcısı çıkmış. Bu gerekçe ile istifa etmeleri telkin edilmiş. Onlar da istifa dilekçelerini vermiş. Yani atamalardan duyulan rahatsızlığın bir yansıması değil.