BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

TSK Türk hacılar için harekete geçti

Genelkurmay Başkanlığı, Hac'daki izdihamda yaralanan Türk hacıları Türkiye'ye getirmek için bir askeri uçağın Cidde'ye gönderildiğini açıkladı.

Abone ol

Türk Hava Kuvvetlerine ait bir C-130 uçağının, Mina'daki izdihamda yaralanan Türk hacıların Türkiye'ye getirilmesi için yarın Cidde havaalanına hareket edeceği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Mekke'nin Mina bölgesinde hac ibadeti esnasında meydana gelen izdiham sonucunda içerisinde bazı Türk hacıların da yer aldığı pek çok kişinin vefat ettiği ve yaralandığı anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu elim olayda yaralanan Türk hacıların Türkiye'ye intikalini sağlamak maksadıyla Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet C-130 uçağı, içerisinde Sağlık Bakanlığına ait 12 personelden oluşan bir ekip ile yarın saat 17.00'de Etimesgut'tan Cidde havaalanına hareket edecektir. Bu vesileyle, meydana gelen üzücü olayda hayatını kaybeden eden hacılarımıza Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı; yaralanan hacılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."