BIST 9.682
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.492,25
HABER /  GÜNCEL

'TSK tampon bölge seçeneğini değerlendiriyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD örgütü militanlarına karşı tampon bölge oluşturma ihtimalinin gündemde olduğunu ifade etti. Erdoğan Katar dönüşünde, "TSK çalışıyor. Önümüze getirecekler. Gerekirse karar vereceğiz" diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak - Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü militanlarına karşı tampon bölge oluşturma ihtimalinin gündemde olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Irak ve Suriye sınırlarında olası bir tampon bölge oluşturulması konusu hakkında Erdoğan, "TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) çalışıyor. Önümüze getirecekler. Gerekirse karar vereceğiz" dedi.

Katar ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası tampon bölgenin sınırın nerelerinde oluşturulabileceği konusunda ise bilgi vermedi.

Türkiye'nin Suriye ile 877, Irak'la ise 331 kilometrelik sınırı bulunuyor.

'New York Times haberi yalan'

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York Times gazetesinde çıkan 'Türkiye IŞİD'den petrol satın alıyor' haberini ise sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan, "Bir defa bu ifade çok çirkin ve kesinlikle yalan. Bu ifadeleri ortaya koyanlar adice bir ifade ortaya koyuyorlar” dedi.

IŞİD konusunda Türkiye'nin duruşunun net olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bölgedeki tüm terör eylemlerine karşı duran bir ülkeyiz. Çünkü biz terör eylemlerinden çok çektik. Kaldı ki bize resmi kanal dışından giren bu tür petrol olursa bunları alıkoyup imha ediyoruz" diye konuştu.

Erdoğan şu ana kadar Türkiye'ye kaçak yollarla sokulmak istenen 5 bin ton petrolün imha edildiğini de söyledi.

Türkiye ile ABD ilişkilerini bozmaya çalışan çevrelerin olduğunu iddia eden Erdoğan, "Bunlar asparagas haber üretiyorlar" dedi.

IŞİD'in elindeki rehineler

IŞİD'in Haziran ayındaki Musul Başkonsolosluğu baskını sırasında örgüt tarafından rehin alınan 49 Türkiye vatandaşı konusundaysa girişimler devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temaslarla çözme gayretindeyiz” dedi ve istihbarat birimlerinin üç aydır çalışma yürüttüğünü ifade etti.

Erdoğan, IŞİD'e karşı koalisyona ise Ankara'nın 'insani boyutta' destek vermeye hazır olduğunu bir kez daha vurguladı.