BIST 9.584
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.470,14
HABER /  GÜNCEL

TSK Kobani'ye girecek iddiaları için açıklama!

Türkiye'nin Kobani sınırına çukur kazdığı ve bunun bir müdahale hazırlığı olduğuna yönelik iddialar sosyal medyayı sallarken iddialara cevap geldi.

Abone ol

Bugün sosyal medyada hızla yayılan Türkiye'nin Kobani sınırına çukur kazdığı ve bunun bir müdahale hazırlığı olduğuna yönelik iddialara yalanlama geldi. Bölgeye çukur kazılmasının sebebi Türkiye'nin bütün sınırlarına rutin uygulama olarak ördüğü beton duvar.

Türkiye'ye ait iş makinalarının Suriye sınırını ihlal ederek askeri bir harekat hazırlığı için sınıra hendek kazdığı iddiası yalanlandı. Hürriyet'e konuşan bir Türk yetkili, "sınırdaki kazı çalışması uluslararası anlaşmalar çerçevesinde sınır güvenliğini sağlamak için sınıra duvar örme projesi kapsamında yapılıyor" dedi.

Kazı çalışması sırasında sınır ihlalinin yapıldığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten yetkili 'bu bir askeri müdahale için yapılan bir çalışma değildir. Karkamış'ta Nusaybin ve Cizre'de yapılan sınıra duvar örme projesinin devamıdır. Çalışmalar Türkiye'nin sınırları içinde yapılmaktadır. O bölge Türkiye toprakları içindedir. Bu çalışma Suruç'a bir hafta önce başlamıştır." diye konuştu.