BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

TSK için üretilen araçlar neden PKK'nın elinde?

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan TSK için üretilen ancak terör örgütü PKK tarafından da kullanılan otokar zırhlı araçlarını sordu.

Abone ol

Türkkan konu ile ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

BU ARAÇLAR PKK’NIN ELİNE NASIL GEÇTİ?

Önergesinde bir Türk firması olan Otokar, emniyet ve iç güvenlik için de araç üretmekte, bu araçlar zaman zaman terörle mücadelede Mehmetçik tarafından kullanılmış ve kullanılmaktadır diyen Türkkan, Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların son dönemde Terör örgütü PKK tarafından da kullanıldığınin görüldüğünü vurguladı.

MHP’li vekil, yerli bir firmanın kritik görevler için ürettiği araçların eli kanlı terör örgütünün eline nasıl geçtiği acil olarak açıklanmaya muhtaç bir konudur ifadesini kullandı.

GİZLİDEN GİZLİYE TERÖR ÖRGÜTÜNE Mİ PAZARLANIYOR?

Soru önergesinde; bir Türk firması olan Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların özellikle son dönemde PKK tarafından kullanılması ne anlama gelmektedir diyen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu araçlar gizliden gizliye terör örgütüne mi pazarlanıyor sorusuna yanıt istedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN PARÇASI MI?

Milli Savunma Bakanı’na Otokar firmasının ürettiği ve kritik bölgelerde kritik görevler için kullanılan araçların PKK tarafından da kullanılmaya başlanması sözde çözüm sürecinin bir parçası mı sorusunu da yönelten Türkkan, Bakan Yılmaz’dan terör örgütünün kullanımına sunulan yerli firmaların ürettiği başka malzemeler de var mıdır sorusuna da yanıt vermesini istedi.