BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19

TSK Fetö ile mücadele etti mi?

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na konuşan eski kuvvet komutanlarından Hilmi Özkök ile Işık Koşaner'in açıklamaları gündem konusu oldu.

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na konuşan eski kuvvet komutanlarından Hilmi Özkök ile Işık Koşaner'in açıklamaları gündem konusu oldu.

Her iki komutanın açıklamalarında dikkat çeken bir ayrıntı var. Özetle şunu söylüyorlar:

"Biz Fetö'nün varlığından ve yapılanmasından haberdardık. Bu konuda dönemin iktidarını Milli Güvenlik Kurulu ve YAŞ toplantılarında bilgilendirdik. Bu yapıyla mücadele ettiğimizde, inanç sahibi insanları TSK içinde istemiyormuşuz gibi bir suçlamayla karşı karşıya kaldığımız için fazla ilerleme sağlayamadık!"

İktidarın bir dönem Fetullah Gülen'le kolkola olduğu, bu yapıyı desteklediği doğrudur.

Bu yapının Erdoğan'ın iktidarı döneminde palazlandığı, daha güçlü bir hale geldiği de doğrudur.

Bunu inkar edecek değiliz. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu yapıya vakti zamanında destek verdiğini bizzat kendisi itiraf ediyor zaten...

Ancak kuvvet komutanlarının, kendi beceriksizliklerinin faturasını iktidara çıkarmaya çalışması gülünç bir durum oluşturuyor.

Bakmayın beceriksizlik dediğime, aslında söylenen büyük bir yalan!

Neden yalan dediğimi açıklayayım.

Fetö dediğimiz yapının TSK'nın içine 1980'li yıllardan itibaren sızmaya başladığını hepimiz biliyoruz. Yani henüz Erdoğan'ın esamesinin okunmadığı yıllardan bahsediyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri o zamanlarda Fetö ile  hangi mücadeleyi yürüttü? kaç Fetöcü TSK'dan ihraç edildi?

Cevap, hiç!

Ya sonrasında?

Soruyorum.

28 Şubat'ta İmam Hatip Okulları'nı kapatarak Fetö ile mi mücadele edildi?

Erbakan'ın postmodern darbe ile indirilmesi Fetö ile mücadele miydi?

Erdoğan'ın hapse atılması, 367 garabetiyle Cumhurbaşkanı'nın seçtirilmemesi, milletvekillerine "Meclis'e girmeyin, yoksa darbe yapacağız ve size hesap soracağız" diye savurduğunuz tehditler Fetö ile mücadele adına mı yapılıyordu?

Abdullah Gül'e "Eşinin başını açtırsan daha güzel olur" diyen generaller,  Fetö ile mücadele adına mı bu pervazsızlığı yapıyordu? Emine hanımın kılık kıyafetiyle mücadele edilirken, başörtülü insanlar ikna odalarına alınırken Fetö ile mi mücadele ediliyordu?

Stadyumda oğlunun mezuniyet törenini izlemeye gelen yaşlı nineyi kovmak mıydı Fetö'yle mücadeleniz? Yoksa eşi başörtülü olan, namaz kılan subayları ihraç ederek mi Fetö'yle mücadele ettiniz?

Millet o günleri unutmadı!

Fetö İmam Hatip Liseleri'ne ne kadar düşman ise siz de o kadar düşmandınız. Elele verip bu okulları kapattınız. Erbakan ikinizin de ortak düşmanıydı. Siz Erbakan'ı postmodern darbe ile indirirken en büyük destekçiniz, "Beceremediniz, bırakın" diyen Fetullah Gülen'di. 

Sizin mücadele ettiğiniz Refah Partisi ve AK Parti'nin bizzat kendisiydi. Siz Erbakan ve Erdoğan ile mücadele ediyordunuz. 

Erdoğan iktidara geldiğinde muktedir olan da, ülkeyi perde arkasında yöneten de sizdiniz. 2005-2006 yılına kadar Erdoğan TSK'da yaşanan ihraçlara sadece şerh kararı koyabiliyordu. 

Hadi söyleyin!

O dönemde kaç Fetöcü ihraç etmeye çalıştınız da Erdoğan engel oldu?

Ecevit Fetö'yü desteklerken, Fetö hakkında sayısız ihanet kaseti o dönemlerde piyasaya sürülürken, Fetullah Gülen isimli cani "Hakimleri, savcıları satın alacaksanız, askerin içine sızacaksınız" derken neden dokunamadınız, söyleyin!

Çünkü siz o dönemde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini eleştiriyordunuz. Çünkü o dönemde kadınların, çağdışı dediğiniz giyimleri sizin ana gündem maddenizdi. 

27 Nisan E-muhtırasında Fetö'den bahseden, Fetullahçı yapılanmayı anlatan tek satır gösterin?

Yok!

Hadi diyelim ki Erdoğan belli bir süre bunları koruyup kolladı, size de ihraçlar konusunda engel oldu. 27 Nisan E-muhtırasında Fetö'den bahseden, Fetullahçı yapılanmayı anlatan tek satır gösterin?

O zaman şu soruya cevap verin.

17/25 Aralık'tan sonra Erdoğan bu yapıya savaş açtı mı?

Açtı.

Aradan tam 3 yıl geçti. Geride bıraktığımız bu üç yıl içinde TSK içinde Fetö'yle mücadele adına ne yaptınız?

Üç yıl içinde iki Yüksek Askeri Şura toplantısı yapıldı. Bu toplantılarda hangi Fetöcü komutanın adını gündeme getirdiniz ve ihraç edilmesini istediniz? İstediniz de kim engel oldu?

Hiç kimse...

Erdoğan yüreklice ortaya çıkıp, "Milletim ve Allah'ım beni affetsin" diyor ve hatalı olduğunu kabul ediyor.

Ve hem kendi döneminde, hem de kendinden önceki dönemlerde yapılan hataları temizliyor.

Bari bu noktada yardımcı olun!