BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

TSK: El Bab'ta 2 silah arkadaşımızla irtibat kesildi

DEAŞ, El Bab yakınlarında iki Türk askerini rehin aldığını iddia etti. TSK, 15:30 sularında iki askerle irtibat kesildiğini doğruladı.

Abone ol

TSK'dan bir son dakika açıklaması geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’de sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı’nda 2 asker ile irtibatın kesildiğini açıldı. DEAŞ ise El Bab yakınlarında iki Türk askerini rehin aldığını iddia etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan açıklamada, devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, bugün saat 15.30 sularında iki askerle irtibatın kesildiği belirtildi.

Açıklamada, bölgede arama faaliyetlerinin devam ettiği kaydedildi.

DEAŞ'TAN "2 TÜRK ASKERİ REHİN ALDIK" İDDİASI

DEAŞ ile bağlantılı AMAQ isimli internet sitesi akşam saat 19:45'te son dakika olarak verdiği haberde El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında 2 Türk askerini kaçırdığını duyurdu.

'AĞIR SİLAHLARLA SALDIRI SONRASI KAÇIRILDILAR'

Sputnik'in öğrendiği bilgilere göre de IŞİD, bugün akşam saatlarinde El Bab kentinin batısında yer alan Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerinin olduğu alana ağır silahlarla saldırı düzenledi. Saldırı esnasında 2 Türk askerini silahlarıyla birlikte sağ ele geçiren IŞİD, onları alıp hakimiyeti altındaki El Bab kentine götürdü. Askerler daha sonra El Bab kentinden Rakka'ya doğru götürülürken, Türk askeri bölgede alarma geçti.

'ASKERLER DÖVÜLDÜ' İDDİASI

Kaynaklar ayrıca, 2 Türk askerinin IŞİD tarafından kötü muamele gördüğü ve dövüldükten sonra kaçırıldığını aktardı. IŞİD, 30 Eylül 2015 tarihinde de Kilis sınırında Türk askeri Serter Taş'ı kaçırmıştı. Taş halen Suriye'nin Rakka kentinde IŞİD'in cezaevinde tutuluyor.