BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

TSK darbe girişimi ile ilgili soruşturma başlattı!

Genelkurmay Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmanın özellikle birliklerde o gün nöbetçi olan personel hakkında olduğu belirtiliyor.

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının, darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturmanın yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı da kurum içinde soruşturma başlattı.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, soruşturmanın, ortaya çıkarılanların yanı sıra söz konusu darbe girişimini destekleyenlerin olup olmadığıyla ilgili olası ihmali kapsamında özellikle birliklerde o gece nöbet tutan personel hakkında olduğu belirtildi.

Soruşturmada, nöbetlerin personel tarafından bilinçli yazdırılıp yazdırılmadığına da bakıldığı belirtildi.

BİLDİRİLER SİTEDEN KALDIRILDI

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesine darbe girişiminin gerçekleştiği gece ve sabah saatlerinde konulan bildiriler siteden kaldırıldı.

İlki saat 00.45, ikincisi saat 01.20, üçüncüsü saat 03.10 ve dördüncüsü de 06.50’de yayımlanan bildiriler, 16 Temmuz’da akşam saatlerinde siteden kaldırıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emriyle karargahtaki dijital panodan, Türkiye bayrağı fotoğrafı ile “Hakimiyet milletindir” ve “Ordu millet el ele” yazıları paylaşıldı.