BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  GÜNCEL

TSK açıkladı Kuzey Irak'ta PKK'ya büyük darbe

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK'ya yönelik Dağlıca ve Kuzey Irak'ta operasyon düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, 16 hedefin imha edildiği belirtildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca ve Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen PKK'lı teröristlere ait mevzii, mağara, sığınak ve barınma alanlarına yönelik olarak icra edilen hava harekatı sonucunda toplam 16 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonda, 4 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgede yapılan aramada bir Biksi Makineli Tüfeği ve 250 adet Biksi Makineli Tüfeği fişeği, 3 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 2 el bombası, bir telsiz ve bir adet uyku tulumu bulundu.

ÇUKURCA'DA 2 PKK'LI TESLİM OLDU

Hakkari Çukurca’da PKK terör örgütünden kaçan 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

MARDİN VE KARS'TA 13 KİŞİ GÖZALTANI ALINDI

Mardin Nusaybin’de 10, Kars Digor’da 3 olmak üzere toplam 13 kişi, PKK terör örgütüne 'Yardım ve Yataklık Yapmak' suçundan gözaltına alındı.

SARIKAMIŞ'TA SIĞINAKTA 150 KİLOGRAM EYP ELE GEÇİRİLDİ

Kars Sarıkamış’ta icra edilen operasyonda, PKK terör örgütü tarafından kullanılan sığınakta; 2 büyük tüp ve 3 plastik bidon içerisinde yerleştirilmiş, patlamaya hazır vaziyette toplam 150 kilogram El Yapımı Patlayıcı, 6 adet elektrikli fünye, 4 top kablo (400 m), 1 adet akü, 5 adet büyük pil, bir çift araç plakası, muhtelif cins ve miktarda gıda, yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirildi.

3 ADET EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Şırnak'ta 1, Batman Sason’da 1, Hakkari Şemdinli'de de 1 olmak üzere toplam 3 adet el yapımı patlayıcı, yapılan yol kontrol faaliyetleri esnasında bulunarak imha edildi.

ADANA'DA PKK OPERASYONU

Adana'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 2'sinin yaşı küçün 7 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü PKK/KCK adına şehir yapılanmasını çökertmek amacıyla çalışma başlattı. Ekiplerin çalışması sonrasında Küçükdikili Çınarlı ve Kavaklı mahallelerinde önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, KCK sorumlusu olduğu belirlenen Ramazan T. ile HDP üyesi Mehmet T., Mehmet K., Mehmet A., Şakir G., H.E. ve Ö.E. gözaltına alındı.

Çocuklar ifadeleri alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, 5 kişi ise TEM Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.