BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

TSK açıkladı işte öldürülen terörist sayısı

TSK, sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin son bilgileri paylaştı. Harekatın başlangıcından bugüne kadar kaç törörist öldürüldü?

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar bin 667’si ölü, 266’sı yaralı ve 7’si sağ olarak yakalanan toplam DEAŞ mensubu bin 940 terörist; 300’ü ölü, 4’ü yaralı ve 11’i teslim olmak üzere toplam 315 PKK/PYD mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin ve milletin güvenliğini sağlamak maksadıyla, yurt içerisinde bölücü terör örgütüne (BTÖ) karşı azimli ve kararlı mücadelesini sürdürürken, bölgedeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıyla birlikte BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı uyarınca 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan cFırat Kalkanı Harekâtı'na 149'uncu gününde devam ettiği bildirildi.

EL BAB'DA BATIDAN KUZEYE ŞEHRİN DIŞ MAHALLELERİNE ULAŞILDI

 Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilmekte olan harekatta, TSK tarafından desteklenen ÖSO’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 227 meskûn mahal ve bin 875 kilometrelik alan kontrol altına alındı. 09 Aralık 2016 tarihinde başlayan El Bab Harekatı’nda batıdan ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldı. El Bab’ın, ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam ediliyor. Bu kapsamda; tecrit harekatı sürdürülüyor, tespit edilen hedefler etkisiz hale getiriliyor. DEAŞ’ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat sürdürülürken; PKK / PYD terörist unsurlarının Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam ediliyor.

FIRAT KALKANI HAREKATI'NDA ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI

Fırat Kalkanı Harekatının başlangıcından bugüne kadar bin 667’si ölü, 266’sı yaralı ve 7’si sağ olarak yakalanan toplam DEAŞ mensubu bin 940 terörist; 300’ü ölü, 4’ü yaralı ve 11’i teslim olmak üzere toplam 315 PKK/PYD mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

BİN 338 BOMBA ATILDI

Türk Hava Kuvvetleri tarafından, bin 237 hedefe bin 338 bomba atıldı. Ayrıca tespit edilen 3 bin 14 EYP ve 43 Mayın imha edildi. El Bab’ın, ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam ediliyor. 19 Ocak 2017 tarihinde Suflaniyah meskûn mahallinde kontrol sağlandığı bilgisi verildi.