BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  DÜNYA

Gıda yardımı alanlar arttı! Açlık alarmı verildi

İngiltere'de yoksulluk nedeniyle gıda yardımı alanların 1 milyona yaklaşması ülkedeki yoksulluğun boyutlarını gözler önüne serdi.

Abone ol

İNGİLTERE'de son 12 ay içersinde yoksulluk ve düşük gelir nedeniyle yiyecek bankalarından gıda yardımı alanların sayısı 913 bin kişi olarak belirlendi.

Ülkenin en büyük gıda bankası derneği Trussell Trust'ın yayınladığı rakamlara göre geçtiğimiz yıl gıda yardımı alanlarda yüzde 163 oranında artış gerçekleşti. Bu oranın devlet yardımı alanların sayısındaki artışla doğru orantılı olduğuna dikkat çekildi.

Derneğin Başkanı Chris Mould, 900 binden fazla kişinin yiyecek bankalarından beslenmesinin 21. yüzyıl İngilteresi için şok edici olduğunu söyledi.

Bu rakamların İngiltere'deki yoksulluğun sadece görünen yüzü olabileceğine dikkat çeken Mould, bu sayıya başka yardım derneklerinden faydalanan yoksulların, gıda bankası bulunmayan şehirlerde yaşayanların veya gıda yardımı almaktan utanç duyan insanların dahil olmadığını dile getirerek çok sayıda ailenin de daha ucuz gıda satın alarak veya daha az yiyecek tüketerek ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade etti.

Araştırmacılar bu oranın artmasını giderek yükselen yaşam masrafları, düşük maaşlar ve yüksek ödemelerden kaynaklandığını savunuyor.

İngiltere genelinde 400'den fazla gıda bankası bulunuyor ve her hafta iki banka daha hizmete giriyor.

Öte yandan aralarında Trussell Trust, Çocuk Yoksulluğu Eylem Grubu, Açlık için Kilise Eylem Grubu gibi 20'den fazla dernek bugün İngiltere'deki yiyecek hakkına ihlal ettikleri gerekçesiyle hükümete kınama mektubu gönderdi.